Patrijarhat - jedina ispravna evolucijska grana (?)
U modernom (lijevo progresivnom feminističkom) pogledu, uvijek se za sve krivi patrijarhat.
Žene su žrtve? Kriv je patrijarhat.
Žene su privilegirane? Kriv je patrijarhat.
Muškarci su žrtve? Kriv je patrijarhat.
Muškarci su privilegirani? Kriv je patrijarhat.
Iako se nikada nisu provodila istraživanja o društvima koja bi bila isključivo ženska ili muška, patrijarhat ili matrijarhat, stoga ne možemo zamisliti kako bi tako društvo izgledala.
Hvala Bogu, pa reality showovi nam mogu dati pogled. Pogledo sam par verzija survival TV emisija koje su bile "Men vs. women" namely, Survivor, Bear Grylls i još neku nizozemsku emisiju. I iz njih se dade izvuć neke zanimljive zaključke. Pa me zanima mišljenje svih mega pro feminist i matrijarhalno raspoloženih ljudi ovdje (you know who you are) da mi dadu svoje mišljenje.
inb4 "ti isto ne bi znao preživljavati" ili "to su neki namješteni privilegirani ljudi"
Wrong. Ovo su random ljudi, tak da argumenti o namještanju padaju u vodu.
Tl;dr
- muškarci se slažu oko svega, postoji jasna hijerhija i sve je u redu, napravili kamp, pobrinuli se oko svega
- žene se svađaju oko kojeg drva da se smjeste
P.S. Ovo nije troll post, dosadno mi je na poslu pa sam na brzinu sklepo temu za čije mišljenje tražim pedere i lezbe i sve one koje se tako osjećaju s ovog foruma o ovome interesantnome socijalnom eksperimentu