O psovkama
[quote]Prostačenje po forumu i toleriranje prostačenja. Je'l mislis da si cool?! Mozes se efektnije izrazit i na pristojan način![/quote]
@agreement
pa riječi služe kako bismo se sporazumjeli. neke stvari nije moguće iskazati s istim efektom ako se ne koriste riječi kojima je [u]netko nekad (proizvoljno?)[/u] dodao štih zabranjenosti, etiketu neprimjerenosti ili što već. shvaćati tu proizvoljnu konvenciju generalno ozbiljno ne čini mi se naročito mudrim. u nekim situacijama da, generalno ne. ako mi se psuje, zašto ne bih psovao? ako želim reć da me boli kurac zašto bih trošio mentalnu energiju da bih to izcenzurirao u TEBI prihvatljiv oblik "boli me briga"? svjestan sam da su u mnogim kulturama ljudi izlobotomizirani da ne vole psovke ili pedere, da percipiraju visoku plaću životnim postignućem, da je mlado tijelo sexy, a velik nos ružan. hoće li ikad doći vrijeme kada će ljudi prestati izmišljati nasumične zahtjeve od stvarnosti i pridodavati etikete i ideje stvarnosti koje ona uopće ne zadovoljava? stvarnosti ništa ne fali. problem je u pojedincu i njegovoj percepciji stvarnosti te njegovim subjektivnim i "nasumičnim" očekivanjima koja bi stvarnost (pa i socijalna okolina pojedinca) trebala zadovoljiti. ali nije ni to problem. problema nema. sve je dobro. samo mi se sralo malo pred spavanje
.
EDIT: e, da. ne mislim da sam kul ako psujem. ali kada ne bih psovao, već bih se zapitao neke stvari o sebi ![]()