Nationstates
Tek nedavno saznah za ovu igricu. Igra li tko? Ne treba ju skidati, ne treba ništa, samo otvorit link i stvorit svoju državu ![]()
Koncept igrice je zapravo takav da ste vi vođa koji upravlja svojom državom. Možete si izabrat zastavu već postojeće zemlje, ali i izraditi neku svoju i postati ju. Dobivate zakone koje izglasavate i ovisno o broju donešenih zakona, tako raste populacija u vašoj državi. Što veća populacija, to se više novih opcija otvara u smislu da možete stavit glavni grad, državnu religiju etc.
Što se zakona tiče, uvijek na određeno pitanje dobijete ponuđenih nekoliko opcija od kojih izaberete jednu a koju ćete proglasiti zakonom. Kakve zakone donosite, država vam ide u tom smjeru i svrstava se u neku od postojećih kategorija - od liberalne demokracije sve do tiranije. Možete se uključiti u međunarodne organizacije ali zakoni koje tamo izglasa većina automatski vrijede i za vas, makar vi glasali protiv toga.
3 su glavna čimbenika koje imate u postotku koja odlučuju u kom smjeru idete:
1. Civil rights
2. Economy
3. Political freedom
Sve u svemu, zanimljivo je samo što brzo dopizdi
Igrao sam ju 3-4 dana i ne da mi se više
Zadnji put kad sam pogledao mi je civil rights bilo na 65%, economy na 48%, i political freedom na 74%.
Kakvi su vaši dojmovi?