Svakodnevne misli

Odlazak

Prvi put otvaram temu na forum, stoga se ispričavam ukoliko nešto nije u skladu s propisima :)

Dakle, ovo je pitanje za ljude koji žele otići.
No, što je problem? Ne mogu prelomiti.

Pitanje, tj. savjet glasi - da ste rođeni u Njemačkoj, živjeli ste ondje 5 godina, svako ste ljeto provodili minimalno 2 mjeseca gore, govorite njemački jednako dobro kao i hrvatski i k tomu imate njemačko prezime (nebitno, ali eto, dodatna info) biste li otišli?

Kod mene je problem specifičan - imam završen preddipomski studij (anglistika) te stalan posao s odličnom plaćom, pogotovo za Osijek.

No, ja ovdje nisam sretan. Negiram i pljujem po onima koji su otišli/odlaze, ali to je moja obrana od svijeta. Fali mi mjesto gdje sam rođen u Njemačkoj. Fali mi taj mentalitet, fali mi taj RED.

Ne bih odlazio radi financija, dapače. Čisto radi toga da opet živim SVOJ život.

Kontao sam pola godine raditi, uštedjeti i ćao đaci. Ne mogu se više boriti s ovim sistemom.
Diplomski studij bih možda gore upisao, jer može vanredno, tj. subotom su predavanja.

A možda bih se okrenuo polaganju certifikata i postao tipa turistički vodič, tko zna.

Šta da radim i kako da prelomim? Ponude za poslove padaju kao nekrštene, a ja odbijam.
Jer ne mogu, ne mogu. Hoću, a ne mogu ustati odavde.

Ako netko ima savjete, upomoć!

Edit: stalno pričam nešto drugo, nikako da odlučim. Čas bih išao, čas ne bih. A 25 je od neki dan već tu. Nisam malouman, samo sam žešće pogubljen po tom pitanju...

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.