Svakodnevne misli

egg
u Svakodnevne misli

Inspirirajuće (povijesne) ličnosti

Kada ispunjavate vaš profil ovdje, ima i rubrika Uzori gdje sam ja naveo svoje roditelje, ali često mi padnu na pamet i sve stare osobe koje kažu da je život lijep.
No, za neke od nas postoje i neke povijesne ličnosti ili živuće osobe koje nas inspiriraju ili motiviraju, za stvaralaštvo, za razvoj, za uspjeh, za život, ma bilo što... pa to može biti profesionalno (znanstveno), duhovno ili nešto ipak amaterski :)

Mene iskreno inspirira volja Martina Luthera Kinga Jr., čovjek koji je pokrenuo ili uvelike ubrzao promjene u SAD-u unatoč svim preprekama. Izgubio je život zbog toga, no zasluge su ogromne.

Osim njega, osobno, opet moji roditelji. Oboje su odrastali u ne baš bajnim uvjetima, upoznali se vjenčali i već 30 godina imaju lijep i skladan brak u kojem su se potrudili da njihovoj djeci ništa ne nedostaje. Radni ljudi, dobri ljudi, uvijek spremni za šalu...

Koga bi vi izdvojili kao inspirirajuću (povijesnu) ličnost, za sebe ili općenito? Ili vas možda samo motivira i za najmanji zadatak u svakodnevici?

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.