Zdravlje

Fantom
u Zdravlje

Mršavljenje - višak kože

Znam da sam viđala po forumu ekipu koja je skinula puuno kila pa me zanimaju iskustva i savjeti.

Skinula sam cca 36kg, voljela bi možda još jedno 6-7kga, eli eto, tješim samu sebe da nakon puno godina napokon imam normalan BMI i da su rezultati itekako vidljivi.

Pitala sam tu negdje na forumu, ali zanima me ako ima netko tko se imalo kuži ili sa sličnim iskustvima da udijeli koju pametnu, a može i glupu, ako pomogne.

Moj problem je trenutno višak kože na cijelom abdominalnom području i područje iznad nadlaktice. Baš visi. :drama:
Predložene operacije, ali nemam evo 45 000kn da si priuštim. Nemam ni 5% od toga, a imam i druge prioritete. HZZO trenutno isključujem, operacije općenito zapravo.

Nekakvi savjeti da to bar bude manje vidljivo, da se smanji ili nešto? Sav taj višak kože, strije (bilo je jako naglo debljanje)...neću više! Ima kakvih vježbi za to? Kužim, zatezanje mišića i to, malo mišićne mase još nabiti i sve, ali neće koža samo nestati čarobnim štapićem.
Trenutno nisam u mogućnosti ni za teretanu (iako nije isključeno, mogla bi krenuti za jedno 2 mjeseca), nisam ni išla. Bicikl, hodanje po 20km, lagano trčkaranje, u pokretu cijelo vrijeme, pravilnija prehrana i blabla... Pa eto, nemam baš puno pojma ni o samom vježbanju, osim što imam puuuuno volje, ali možda da mi netko udijeli i znanja? Podijeli svoja iskustva i tako? :)
Hvala lijepo :^^:

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.