Zdravlje

funkcija
u Zdravlje

Migrena

Bok :) vidim da nema ove teme što mi je dosta neobično jer mnogi pate od toga. Ili je toliko mučna stvar da nitko ne želi o njoj ni pričati.

Meni je jako mučna. Ako netko ne zna što je migrena, neka malo pročita prije nego što se uključi, jer mnogi klasične glavobolje nazivaju migrenom.

Evo, mene već dva tjedna svakodnevno napada migrena, nekad i dva puta dnevno.
Zadnjih par godina mi nije ni jednom došla. A prije je uvijek dolazila u proljeće i ljeto. Svake godine. Prije bi mi obično dolazila popodne ili predvečer. Sad mi dođe u bilo koje doba dana ili me probudi usred noći. Imam razne tehnike kako da si olakšam jer tablete protiv boli ne pomažu. S vremenom sam razvila neke meditativne tennike, ali i dalje me izluđuje. No ipak sam se nekako donekle naučila preživjet to. Prije kao neiskusnija sam znala ići na hitnu od nemoći. Plakala, umirala, prolupala.

Ako netko još pati od tog, nek podijeli neke svoje trikove. Meni nekad više paše mrak i tišina, što je tipično. Al nekidan mi je šetnja u sumrak pomogla da lakše to izguram. Odvraćala mi je pažnju. Nekad masiram glavu, a nekad samo pokušavam postići skroz mirno stanje dok analitički pratim bol kako se razvija i širi, lociram dijelove u glavi i misaono pokušam opustiti te dijelove. Obično popusti nakon dva do tri sata. Piše da migrena zna nekima trajat i do 72 sata. Ja ne znam kako ti ljudi to prežive.

Postoje tablete neke na recept koju popiješ kad osjetiš prve naznake napada jer jednom kad te opere kasno je za bilokakvu tabletu. Meni na hitnoj dali su konjsku inekciju u guzno tkivo i trebalo je još dosta vremena da prodjeluje.

Pokušavam izbjegavat okidače za migrenu. Neke vrste hrane, napor, alkohol. Ali i dalje me pere. Nakon tih napadaja osjećam se izmoždeno i kao bez pola mozga.
Ne znam što sam još htjela reć. Nadam se da će me napustiti uskoro jer nemam više snage. Aha odaberi podforum. Dakle zdravlje. Spadaju li bolesti pod zdravlje.

Auč. Pozdrav svima.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.