Svakodnevne misli

Politika? - "Ne zanima me"

Tko se ne bavi politikom, radi pasivno za politiku uspostavljene vlasti.

Ili, laički rečeno, ako niste izašli na izbore, sami ste si krivi što je vlast preuzeo tko ju je već preuzeo.

Kako sam na haeru već cca. tri mjeseca, posjetio sam dosta profila i na poprilično velikom broju istih primjetio kako forumaše, pogotovo generaciju 18-30 godina, baš i ne zanima politika. Slično je i sa nekim osobnim poznanstvima. Osobno ne mogu pojmiti da u državi u kojoj mi je dano pravo glasa ne budem nekako politički angažiran, pa mi nije jasno zašto neki mogu samo stajati sa strane i promatrati, ako i toliko. Zašto Islanđani nakon svake afere promjene političara koji obnaša određenu funkciju, dok mi na svakodnevno servirane afere gledamo kao na materijal za komentiranje po portalima, ili temu za ćakulin uz kavu? Jesmo li baš tolike ovce?

Zašto vas politika vlastite države, ili barem općine, ne zanima?
Vjerujete li da ćete pod svačijom vlašću jednako dobro proći, odnosno da će bez obzira na tijelo vlasti ono što je loše u državi takvim i ostati?
Osjećate li nemoć ili manjak motivacije da nešto poduzmete?
Želite li apsolutnu anarhiju? Ne mislite li da ipak nismo još spremni za to?
Imate li neki drugi razlog? Koji?

Ako sudjelujete u politici RH, bilo aktivno ili pasivno, što vas motivira? Kakav stav imate prema onima koji se politikom uopće ne bave?

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.