Auditorne halucinacije pri velikom umoru/polusnu
Auditorne halucinacije su pojave pri kojima se pojedincu pričinja odreženi zvuk iako ne postoji stvarni vanjski podražaj koji bi ga mogao prouzročiti. Čuješ, a ne čuješ. Naravno, pretjerane halucinacije su očiti znak nekog težeg psihičkog oboljenja, ali imaju ih ponekad i pojedinci koji nemaju onak... šizu XD.
en.wikipedia.org/wiki/Auditory_hallucination
Mislim da je dosta ljudi upoznato s ovim fenomenom iz osobnog iskustva, znaju se javiti prilikom velikog umora i intenzivnog emocionalnog stanja. Kod mene se obično javi ili da čujem nedefinirani zvuk ili neku besmislenu riječ i do toga dolazi kada sam jako umorna i kada ležim da zaspem... najviše kada pokušavam zaspati u neko poslijepodnevno doba... i onda se dogodi taj moment i onako se skroz trznem iz tog... polusna. Jutros sam imala jako jezivo iskustvo (koje me potaknulo da otvorim temu) odmah nakon buđenja, išla sam se pomaknuti na krevetu i odjednom iza lijevog uha skroz blizu mi se pričinio onako jedan duboki "hm" .... tolko sam se prepala da sam se instantno razbudila i srce mi je divlje lupalo jer mi je baš bio prepad. Ponekad kada pokušavam zaspati čini mi se kao da u daljini čujem svađu i onda se razbudim i skužim da nema nikakve svađe niti razgovora niti ničeg... a nekad zvuk nije u daljini nego neposredno blizu uha onako sa stražnje strane i takvi me prepadnu - ali dođu samo kao kratak zvuk nikad nisam čula neku razumljivu riječ iz toga
. Nebih rekla da se to učestalo događa, iznimno je rijetko ali zanima me ima li još ljudi da im se to događa i da podjele šta im je bilo naročito jezivo
.
Can somebody relate
? Will I become crazy one day or? ![]()