Djeca i tehnologija
Potaknut jednom jucerasnjom raspravom otvaram ovu temu u kojoj bi u stvari spojio dvije teme- mobiteli i facebook, tj. njihovo koristenje kod djece, pa me zanima i vase misljenje. Krenimo redom....
Osobnog sam stava da djeci do tamo sestog-sedmog razreda ne treba zadnje cudo tehnologije sto se mobitela tice. Daleko od toga da im mobitel ne treba, jer trebaju se moci javiti/poslati poruku roditeljima, no nekako smatram da im je za to dovoljan i obicni mobitel "na tipke", a ne neko cudo tehnike s kojim se mozes spojit sa satelitom u orbiti Marsa (znam, pretjerujem, no valjda kuzite poantu).
Znam da je u zadnje vrijeme tesko (a biti ce i teze kako tehnologija bude napredovala) objasniti klincima da njima takva mala racunala (sto mobiteli u zadnje vrijeme sve vise i jesu) nisu potrebna. Tu je takodjer i faktor okruzenja, jer uvijek ce biti onih roditelja koji ce svojoj djeci htjeti priustiti novi moderni mobitel, pa se shodno tome druga djeca osjecaju zapostavljeno.
Opet cu ponoviti treba im mobitel, ali funkcije poziva/slanja poruka su sasvim dovoljne.
Druga tema, a koja se nadovezuje na ovu je naizbjezni facebook ilitiga face. Opet kazem- to je moj osobni stav i smatram da klinci mladji od 15 godina nemaju tamo sto traziti. Vidim da ima roditelja koji dozvoljavaju svojoj djeci kreiranje profila, no nekako mislim da nisu svjesna opasnosti koje mogu vrebati na fejsu. Znam da postoje razni nacini zastite i nadzora sto djeca pretrazuju na internetu, tipa takozvane roditeljske, no iskustvo nas uci da u danasnje vrijeme kada tehnologija rapidno raste ne postoji niti jedan 100% siguran sustav.
Eto to bi koliko toliko u kratko bilo moje misljene, a vi slobodno ostavite koji komentar.
A evo i ankete, jer navodno ih Hrvati vole....