Svakodnevne misli

Trollanje i "hejteri"

Internet je pun trollova i hetjera koji se skrivaju iza svojih računala i mobitela i jednostavno trolaju, hejtaju i ispoljavaju neke od najgorih stvari koje čuvamo u sebi.
Kako se nositi s njima? Kako se nositi s tim ako ste žrtva hejtanja i trolanja?

Iako bi ova tema mogla ići i na raspravu u neki drugi podforum, evo prilažem vam kratki dokumentarac "The Internet Warriors" na temu trollanja i zlobnih komentara na internetu.

KYRRE LIEN norveški je redatelj kojeg je zanimalo tko stoji iza zločestih komentara na internetu te je proveo tri godine putujući svijetom i razgovarajući s hejterima na internetu kako bi otkrio tko su ti ljudi i čime se bave.

"Fasciniralo me je koliko mržnje i netolerancije sadržavaju ovakvi komentari. Kad sam počeo istraživati o ljudima koji ih pišu primijetio sam koliko njih vodi sasvim normalne, obične živote. Mnogi su imali obitelji i prijatelje i izgledali kao zaista simpatični ljudi, no njihovi komentari su bili toksični. Ova kontradiktornost me fascinirala", rekao je.

Ovdje postoje jasna pravila o takvim komentarima, sankcioniraju se i brišu, ali svi se valjda zapitamo, tko stoji iza takvih komentara i zašto uopće tako što piše!?
A možda se netko i pronađe u ovome.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.