Duhovnost

Fantom
u Duhovnost

ZAŠTO ste religiozni ? (razlog)

Evo danas mi baš došlo da se čudim tome kako je moguće da religija opstaje još uvjek. Pa evo da pitam i vas zašto ste religiozni… pitanje je namjenjeno religioznim osobama očito i pitanje je ZAŠTO. Nije dovoljno reć „religiozan sam“ nego „religiozan sam iz razloga…“. Dajte svoje odgovore. Također, svi ne religiozni promatrači su dobro došli u debatu (aka – razapet blesave odgovore :radosnice: ).

Već je moguće naravno predvidjeti neke odgovore pa da ih odma skomentiram.
Religija je dobra“ - Eto neki misle da je religija „dobra“ … odnosno da je izvor morala i da je zdrava za ljude. Navodno eto kada nebi bilo 10 zapovijedi svak bi svakoga ubijo i svi bi bili „zli“. Sad me zanima kolko je ovdje ateista bez ikakvog moralnog kompasa? Kolko je nas ovdje glavni izvor zla u svijetu, ja znam da ja eto sigurno jesam – želim živit u plemenskoj kanibalskoj orgijačnici.
…Religija ovih rejpista koji se zaletavaju avionima u zgrade je naročito dobra moram priznat.

Znanost nije objasnila ovo i ovo“ – Slažem se na znanost štošta nije objasnila ali isto tako mnogo toga i je. Samo zato što negdje postoji „rupa“ ne znači da ću kao prihvatljivo alternativno rješenje prihvatit ridikuloznu priču koja datira iz doba dok su ljudi mislili da je sunce velika božanska ptica koja leti po nebu eto tako… dosadno joj. Priča iz doba dok nije bilo ni toaleta… zamisli nisu imali niti sofisticiran način za posrat se ali su imali sofisticiranu teoriju o nastanku i smislu svega

Tako sam naučio, nisam puno razmišljao o tome“ – ovo ne mogu komentirat, mogu se jedino sažalit

… sigurno ima još fascinantnih razloga koje eto… želim da vidim – serviranje ajmo.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.