Nerealnost kod traženja partnera, iliti zašto se traži nešto bolje od onoga što sami jesmo?
Često kad pričam sa gay prijateljima, poznanicima, virtualnim prolaznicima na chat&date sajtovima čujem kukanje ljudi kako ne mogu nikoga naći. Na ono standardno pitanje „i kako ide?“ (potraga za partnerom, pa čak i samo seksom) – 90% je to negativni odgovor. Loše, kriv je romeo, stalno jedna te ista ekipa koja zalazi na određena mjesta, hrvatski pederi su ovakvi/onakvi, sve same drkadžije koje razmjenjuju fotke i ne žele se naći (kad su u pitanju online servisi) ili pak neki drugi izgovori kad su u pitanju gay klubovi, uglavnom sve je krivo… a i uvijek na kraju dođe i ono - „a i izbor je nikakav“ (misli se prije svega na fizičkom aspektu). I onda kad malo dublje uroniš u tu priču jer znaš po nekom osobnom iskustvu da ne može biti baš toliko sve negativno i da nije da se ne može naći zgodnih pedera u HR – dođeš do zaključka da u biti sve te osobe koje kukaju obično traže puno više od onoga što same mogu ponuditi. Eto samo u svom okruženju imam dva gay frenda koji kad vidim na što oni fizički ciljaju, kakvim se frajerima javljaju na romeu, kakvim likovima ulijeću negdje kad smo vani dođem sam do zaključka zašto su toliko nesretni i sami. Pri tome osobe koji su neka „njihova kategorija“ (ma koliko god je strašno ružno ljude svrstavati u kategorije ali u ovom gay svijetu kad je u pitanju fizički izgled to je surova stvarnost) – takve ljude uopće ne primjećuju ili ako im ti skreneš pažnju dobiješ odgovor „joj ne, nije moj tip“, ili „ne ružan je“. I onda se zapitaš WTF?
Da se razumijemo, svi volimo pogledati fizičku atraktivnu osobu, ali sa druge strane biti toliko u nekom svojem svijetu, gledati sebično samo što ti tražiš a ne i da ta fizički atraktivna osoba vjerojatno ima neke svoje kriterije – je meni neshvatljivo. Priče „ljepota je u oku promatrača“, „ne odustaj, slijedi svoje snove“ i slične isprane bullshit fraze su u realnom životu samo fraze. Nitko ne traži da netko potpuno odustane od uljetanja i takvim osobama, ali neku realnost naprosto moraš imati. Da ne govorim da većinom takve osobe obično ni ne vide gdje je tu problem, one su same sebi izuzetno atraktivne. I onda kad ih vidiš da su već 5-6 godina pa i duže same - dođe ti ih žao, žao jer to nisu niti ružne niti neke retardirane osobe da ne bi mogle ostvariti neki vezu, dapače, no samo žive u nekom svom imaginarnom svijetu kad su u pitanju ovakve stvari. Na žalost takvih osoba je sve više.