Zdravlje

Fantom
u Zdravlje

Coca-Cola i njeni učinci na organizam i zdravlje

Potaknut nedavnim zapažanjima ili bolje reći osobnim iskustvom vezanim uz konzumaciju Coca-Cole došao sam do zanimljivih zaključaka.

Ne pijem kavu ni ništa s kofeinom (or so I thought) i nekad, otprilike svakih par dana, popijem kolu kada odem prošetati. I prije sam primijećivao da me kola "digne" i da teže zaspim itd.
Ali, dogodilo se da sam bio u gužvi i nisam pio kolu valjda desetak dana i bio sam onako "bezvoljan" iako nisam slutio od čega bi to bilo, krivio sam vrijeme. I onda sam bio u šetnji i popio kolu i shvatio da ustvari me ona drži nekako energičnim.

Na netu sam nakon toga proveo malo detaljnije istraživanje i došao do zastrašujućih činjenica. Prolistao sam više članaka, ali evo jedan jednostavniji i na hrvatskom pa eto da pokrije osnovne problematične činjenice kod ovoga napitka:

www.dnevno.hr/...ljno-da-unisti-vase-tijelo-819236

Zanima me ima li tko kakvog iskustva sa sličnim nuspojavama vezanih za Coca-Colu ili neke korisne savjete?

Jer ovo je prestrašno da u tako malim količinama več ostavljaja takav efekt na ljudski organizam i još stvara nekakvu ovisnost.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.