Muzika

Fantom
u Muzika

Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen je kanadska pjevačica koju većina poznaje po hitu 'Call Me Maybe' i 'I Really Like You'.

Svoj prvi susret sa slavom je doživila 2007. godine, u petoj sezoni kanadskog idola , gdje je završila na trećem mjestu. Godinu nakon izdaje svoj prvi album, Tug of War, koji nije baš prošao najuspješnije.

Tri godine nakon, objavljuje singl Call Me Maybe koji ju lansira u svijet pop glazbe.

Pjesma se ubrzo proširila radijima, i godinu nakon postala najprodavanijim singlom 2012. godine, i ujedno četvrtim najprodavanijim singlom ikada.

2012. godine je ujedno i objavila svoj drugi studijski album, pod nazivom Kiss.

Recenzije su bile uglavnom pozitivne, iako je album bio kritiziran zbog svoje površnosti i nezrelosti. Osim Call Me Maybe, iz albuma su proizašla još tri singla - Good Time, This Kiss i Tonight I'm Getting Over You.

Nakon iznimno uspješnog singla, Carly je pomalo pala u zaborav, te ju je većina označila kao 'one-hit-wonder'. Tri godine su prošle, te je napokon 2015. godine objavila svoj treći studijski album E•MO•TION.

Nastojeći se odmaknuti od 'nezrelosti' drugog albuma, Carly nalazi inspiraciju u glazbi 80-ih i muzičkoj alternativi. Srećom, Emotion je prošao puno bolje od prva dva albuma, te završio na nekoliko top album lista godine, iako komercijalno nije doživio isti uspjeh.

Run Away with Me, prva pjesma s albuma (i jedna od mojih favorita) je prozvana kao "najbolja pop pjesma 2015. godine".

Prateći uspjeh trećeg albuma, Carly je objavila i EP zvan* E•MO•TION: Side B*, godinu dana nakon. S 8 pjesama, ponovno je postigla uspjeh u očima kritičara (a i u mojim), te je pokazala da je puno više od samo 'nezrelih' pop pjesama.

S EP albuma su meni osobne najdraže 'Higher' i 'Roses', u kojima se stvarno razvoj njene pop glazbe od prvog albuma, pa do danas.

Što se tiče njenog privatnog života, često je kategorizirana kao 'girl-next-door'; privatni život joj nije baš javan, niti je poznata po svojim kontroverznim izjavama.

Dapače, često se zalaže za prava LGBT+ zajednice (www.huffingtonpost.com/...-fans_us_55d62b2de4b0ab468da05b63), te se stvarno čini kao super osoba.

[quote]As I get older, I learn more and more about the joy and freedom of being myself in everything I do; In my music, in my relationships, and in who I am everyday.

I think that if I have one encouraging lesson to pass on to younger artists, it's to figure out what it is about you that is unique and different and embrace that rather than shy away from it.[/quote]

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.