Prehrana po krvnim grupama
Svaka krvna grupa nosi nacrt prehrane naših predaka i prema tome utječe na tu povezanost krvne grupe i prehrane.
Lektini
Lektini su biljni proteini koji imaju aglutinacijska svojstva (aglutinacija – sljepljivanje). Kad govorimo o krvnim zrncima to je proces koji se događa ako prilikom transfuzije primimo krivu krvnu grupu. Rezultat je stvaranje ugrušaka, a zatim i razaranje eritrocita.

Ovisno o izvoru hrane postoje različite vrste lektina koji se u tijelu ponašaju na sličan način i kao i dvije različite krvne grupe. Oko 5 % unesenih lektina se filtrira i ulazi u krvožilni sustav gdje reagiraju s crvenim i bijelim krvnim zrncima uzrokujući tako upalne procese i pospješujući razvoj bolesti. Npr. lektini u mlijeku različiti su od onih u pšenici, pa spomenute namirnice mogu biti pogodne za jednu, ali ne i za drugu krvnu grupu.
I na kraju koja su Vaša vjerovanja vezano za prehranu o krvnim grupama i da li uopće znate koja je Vaša krvna grupa ?