Duhovnost

Fantom
u Duhovnost

Neobične poruke u pjesmama

Pozdrav,prije par tjedana otvorio sam temu o religiji koja se ideološki plasira kroz medije,pogotovo kroz glazbenu i filmsku industriju.Sad sam odlučio dati konkretne primjere nekih pjesama u kojima autori govore o svojoj vezi s unutarnjim demonom ili se predstavljaju kao sotonistički duhovni entitet ili božanstvo.Evo tih 6 pjesama u kojima to najviše dolazi do izričaja:

1.Beyonce - Beautiful Nightmare

Na prvu izgleda kao catchy ljubavna pjesmica,ali ako malo bolje pogledaš tekst,vidjet ćeš da pjesma nikako ne govori o vezi s drugim čovjekom.Beyonce govori o nekome koga može vidjeti samo u snovima ili kad zatvori oči,o nekome tko nije materijalno stvaran.Pokreti za vrijeme pjesme i način na koji ona pjeva o tome što vidi daju seksualnu konotaciju ovoj pjesmi.Taj netko može je izgleda potpuno zadovoljiti i učiniti sretnom,stoga mislim da pjesma govori o astralno-seksualnoj seansi s duhovnim entitetom.

2.Katty Perry - E.T.

Slično kao i u prošloj pjesmi,i ovdje je impliciran seksualni odnos s nekim stranim bićem koje se opisuje kao izvanzemaljac ili nešto slično.Neki stihovi su zbilja perverzni kao "fill me with your poison" i "I wanna walk on your wave length and be there when you vibrate".Mislim da se cijela pjesma odnosi na neku vrstu snošaja,ali ako se radi o seksu s drugim čovjekom,zašto bi onda ubacila stihove kao "extraterrestrial" i "boy,youre an alien".Mislim da nijedan čovjek nema seksualnu privlačnost prema izvanzemaljcima niti zamišlja svog partnera kao izvanzemaljca,stoga se ne mogu ne zapitati zašto je u ovoj pjesmi seks tako usko povezan s izvanzemaljcima,osim ako onaj tko je napisao pjesmu nije sam izvanzemaljac ili zaista perverzan čovjek.

3.Rihanna - Diamonds

Prve dvije pjesme govorile su o seksualnoj vezi s unutarnjim entitetom,a ova predstavlja potpuni suživot i sjedinjenje.Rihanna je u svojim prijašnjim pjesmama govorila o opsjednutosti (Disturbia) i zaljubljenosti (Umbrella) i mislim da je cijelo njezino stvaralaštvo zapravo jedan put duhovnog razvitka,a ova pjesma predstavlja konačno sjedinjenje s duhovnim entitetom.Jednom kad vidiš sve simbole u ovome spotu,shvatiš svu njegovu vrijednost.
Na početku u ovom kontemplativnom uvodu prije nego što počne pjesma vidi se par simbola kao što su pokazivanje jednog oka što je klasičan simbol u ovakvim pjesama,onda Rihanna koja bježi na cesti od svjetla što simbolizira adaptaciju duhovnog entiteta u njezin um - ona je progonjena od strane entiteta sve dok ga nije uspjela prihvatiti i pronaći suživot s njim,onda ona kako umata dijamante u cigaretu što simbolizira moralnu iskvarenost koja je pratila cijeli proces.
Kad počne pjesma,ona zapravo dalje govori o svojoj povezanosti s tim entitetom;to se vidi i kroz tekst,ali ovdje i kroz simbole u spotu kao što je ova ruka koja ju drži na 0:57 što aludira na sliku stvaranja; posebno zanimljivo postaje na 2:22 kada se pojavi ovaj potpuno crni konj koji predstavlja demona.Taj konj dolazi do ovog drugog koji spava (taj predstavlja Rihannu) i budi ga i onda oni nastavljaju živjeti zajedno,a u pozadini je tada bljesak sunca što simbolizira duhovno prosvjetljenje,dakle duhovno prosvjetljenje kroz unutarnjeg demona.Tome prethodi tekst "I saw the life inside of you" koji ide u istom trenutku kad se prikaže glava ovog demonskog konja,a još prije toga "palms rise to the universe as we moonshine and molly,we re the ones who ll never die".Ovo "palms rise to the universe" vjerojatno se odnosi na kartu Thoth tarota XV - Đavao na kojoj je nacrtano stablo koje para nebo kao simbol rastuće destruktivne energije.Konj se prvi put pojavljuje na 2:22,a budući da su u spotu Rihanna,demonski konj i ovaj koji predstavlja nju,to cijelom spotu daje i brojčani okvir broja 666.Također,trokut koji ona pokaže s prstima u trenutku kad kaže gore navedeni stih još više potvrđuje to.Tko god pažljivo pogleda ovaj spot,može vidjeti neobično podudaranje simbola u spotu s dijelovima teksta koji ga prate,zbog čega je ova pjesma definitivno dijamant svoje vrste.

Te 3 pjesme govore o odnosu pojedinca s duhovnim entitetom,sad ću dati još 3 pjesme u kojima se izvođač predstavlja kao sam đavao ili neko božanstvo tog tipa (nisam 100% siguran o kome se točno radi).

4.Katty Perry - Dark Horse

Opet crni konj i opet Katty Perry koja ovaj put veliča vlastiti ego u ulozi neobično bahate egipatske božice.Vidi tekst koji ona govori; praktički šalje poruku "obožavaj me ili ću te uništiti,jednom kad prihvatiš,nema povratka nazad."
Kasnije se uključi reper s tekstom koji opet implicira seks i tjelesno obožavanje nje kao božice.U spotu ona ponižava sve ove ljude koji joj se približe.To je prilično jasna poruka sama po sebi ako mene pitaš,ona je u ulozi nekog božanstva koje ili nikad ne sretneš ili si rob zauvijek.Hm pitam se tko bi to mogao biti?Samo se nameće pitanje kako i zašto ona na takav način može veličati vlastiti ego.Van pameti je to što spot ima milijun pregleda i preplavljen je komentarima "OMG shes so beautiful".Također u spotu ima dosta egipatskih simbola,ali svakako i sranja iznad svega.

5.Lil Wayne - Love Me

Definitivno najdirektnija i najperverznija od svih ovih pjesama.Ovdje je Lil Wayne u ulozi Satana i šalje poruku "dok god imam svoje kurve,sve će biti u redu." Kurve ovdje imaju zmijske jezike i oči,dakle radi se o demonima koji u spotu tjelesno obožavaju Satana.Također može se primijetiti u tekstu da Lil ne kaže "Imma ball till the day I fall" nego "Imma Baal till the day I fall" tako izgovarajući ime demona.Poruka pjesme je užasno perverzna bilo da je upućena ljudima koji obožavaju Satana ili onima koji obožavaju Lil Waynea,jer ako pogledate neke njegove druge pjesme,u komentarima se neki ljudi doslovno hvale time što ih užasno napaljuju njegovi stihovi o lizanju genitalija i drugim seksualnim fantazijama u kojima se često pojavljuje ekstremno promiskuitetna žena,a najvjerojatnije neki demonski entitet kojeg on zove "Shawty".Ta riječ shawty inače označava atraktivnu ženu,ironično,iskoristio ju je i reper u pjesmi Dark Horse.Također Lil Wayne je nazvao jedan svoj album "I am not a human being" što daje malo jasniju sliku o njegovom predstavljanju.

6.Madonna - Frozen

Ova se malo razlikuje od ostalih,ali samo po vanjskoj formi.Osim mračnog spota,pjesma melodijom i pokretima podsjeća više na neku vrstu mantre;može se na više mjesta uočiti 666 koji ona ili pokazuje prstima na jednoj ruci ili sve tri pokazuju šesticu pa se opet dobije 666.Čini se da pjesma govori o slomljenoj vezi među ljudima ili o nekome tko ima smrznuto srce,ali u spotu se vidi da je Madonna demon koji govori "give yourself to me,you are to key" i zapravi nudi predaju đavlu kao rješenje za bilokoje duhovne i emotivne krize pojedinca.Kad se takav pristup poveže sa svim niskim oblicima ljubavi o kojima govore mnoge druge pjesme i kada je to još popraćeno standardnim simbolima Illuminata,dobije se malo bolji uvid u poruke koje zaista stoje iza ovih i mnogih drugih popularnih pjesama.

To bi bilo to.Pozz.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.