Nepismenost
Promatrajuci razna knjizevna djela i umetnicke pravce kroz povijest, nije tesko zakljuciti da su nositelji kulture nerijetko bili pojedinci homoseksualne orijentacije.Protagonisti u znanosti, umjetnosti,sportu i kulturi.Razvojem tehnologije,narocito krajem 20 i pocetkom 21. stoljeca, dolazi do pada sustava vrijednosti kojeg smo do tada poznavali.Umjesto dan tehnologija pomogne u daljnjem razvoju osobnosti,nazalost odnos razvoja tehnologije i obrazovanja postaje obrnuto proporcionalan.Sve manje ljudi cita knjiga u kazaliste gotovo da nitko ne ide a muzeje odavno nitko ne posjecuje.Zagreb postaje grad divljaka u cijem samom strogom centru tresti istocna muzika sto je donedavno bilo nezamislivo.Kod pripadnika gay populacije koji bi trebali biti nositelji razvoja mode kulture i umjetnosti nailazimo na profile koji su necitki do te mjere da se u potpunosti moze reci da se radi o nepismenim ljudima.Neoliberalisticki kapitalizam na balkanski nacin ciji je jedini smisao "pokazati da se ima" zavladao je na nasim prostorima do te mjere da su centri kulture opustoseni turbo folkom.Postavlja se pitanje gdje je u tome svemu gay polulacija? Koja je odgovornost svih nas i kakve vrijednosti predajemo mladjim genracijama koji dolaze.Sramota me je kad vidim necitke profile i nalickane frajercice kojima glava sluzi samo za frizuru.Nazalost ni gay populacija nije ostala imuna na gore navedene utjecaje na drustvo. Turbo folk muzika je usla i na velika vrata gay klubova.Drskost bahatost i primitivizam smatraju se opce prihvacenim vrednotama.Pitamo se gdje su nestale vrijednosti poput skromnosti, samozatajnosti. Kultura narcisoidnosti doseze svoj vrhunac na drustvenim mrezama.Na fotografijama sa putovanja nema vise slika prirode i gradjevina.S druge strane preplavljeni smo selfie fotografijama iz liftova,razno raznih wc-a, a fotografije su toliko fotoshopirane do neprepoznatljivosti same osobe na fotografiji. Mislim da se s pravom mozemo pitat kakav sustav vrijednosti ostavljamo novim narastajima.Okrecu li se kosti u grobu Oscaru Wildeu,Michelangelu i ostalim pripadnicima gay populacije iz proslosti kad vide Beliebere? Nisam mislio da cu to ikada reci ali po prvi puta kazem sramota me je sto sam peder.