Gaming

Fantom
u Gaming

Darkest Dungeon - RPG

otkrio jučer ovu igru (well releasana je jučer) i danas sam ko zombi na poslu zbog cjelonoćnog igranja

I'll try to sum it up

turn-based RPG u kojem si većinom u dungeonima

dolaziš u malo horrorlike selo oko kojeg se nalaze par dungeona i vodiš grupu od četiri heroja (mislim da ih zasad ima 8 za izabrat) kroz te dungeone te naravno svaki ima svoj quest (kill boss, explore dungeon etc..).

Ono što je najzanimljivije su psiho-fizičke traume i mane osobnosti koje heroji trajno zadobiju u tim dungeonima ako doneseš krive odluke, ti problemi utječu na njihove combat statse, ponašanje i moral grupe

U selu imaš tavernu, ludaru i crkvu gdje možeš ostavit heroja da se rješi stresa ili ga pokušaš izlječiti od jedne od bolesti koju ima ali nemožeš ga povesti na sljedeći quest te moraš uzet novog heroja dok ovaj ne dodje k sebi

također imaš blacksmitha i druga mjesta gdje customiziraš heroje da bi napravio idealan 4 man group za dungeon
u dungeonima dobiješ iteme za heroje i nadogradnju sela te naravno gold s kojim se kupuju namirnice bez kojih nemožeš u dungeon

igra je trenutno malo preteška pošto jedan loš RNG može imat trajne frustrating posljedice: moj crusader se samo molitvom mogao rješavat stresa a nakon treće molitve odbio je ić u crkvu zbog svećenika pedofila i onda sam ga morao lječit od toga što me sve ukupno koštalo 3 dungeona bez glavnog heroja

heroji jednom kada umru gotovi su pa moraš levelat novog ali nemožeš ga boostat sa higher level herojem pa moraš skroz novu grupu pravit dok se ovi high leveli ne izlječe od svega mogućeg

ugl. zbog težine je atmosfera igre predobra

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.