Putovanja

Fantom
u Putovanja

Odlazak u Kanadu i/ili SAD

Na ljeto sam pozvan u Halifax, Nova Scotia (Kanada) kod rodbine da dođem u posjetu. Jako me obradovao njihov poziv i moram priznati da jedva čekam. Barem ne moram osjećati nelagodu što se tiče jezika kao što sam se osjećao u Njemačkoj jer nisam znao zucnuti.

No, moja namjera nije baš otići u Ameriku samo turistički. Volio bih ostati tamo i raditi. Dvoumim se između Kanade i SAD-a (točnije Los Angeles).

Razgovarao sam malo sa @Shlomo i pitao ga koje sve uvjete točno treba ispuniti za odlazak u Kanadu. On mi je to malo pojasnio i moram priznati da zvuči malo komplicirano, iako on kaže da uopće nije toliko. Valjda je najteži taj "teoretski" dio svega. Malo olakšanje bilo bi mi to što imam tamo tu rodbinu, pa bi mi oni uskočili dok se ne bih snašao, mogao bih lakše doći do tih papira, itd.

Što se tiče SAD, L.A. mi je oduvijek bio veliki san. No vjerojatno je tako većini ovdje, a ne samo meni. Jedno je san, drugo stvarnost. Mene sad zanima kakva je procedura što se tiče SAD-a? Malo sam surfao po netu, ali nisam mogao naći nikakve previše korisne informacije. Jedino što znam (barem sam tako pročitao na netu) je to da se npr. može naći posao putem interneta, i onda ti poslodovac traži Vizu.

Ako netko ima više informacija, zna više o ovome što mene zanima, neka piše. Bio bih jako zahvalan. Još ako bi se našao netko s iskustvom, tipa netko tko je bio tamo turistički, ili studirao tamo. A siguran sam da ima i takvih ovdje.

Uglavnom, da ne duljim - pišite! :)

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.