Gastritis i pušenje
Imam dijagnosticiran akutni gastritis skoro pola godine. Uzrok je bila bakterija u želucu Helicobacter Pylori. Mučnina, osjećaj sitosti, povraćanje, gubitak apetita, itd. Mučio sam se s tim mjesec dana i pio sam Controloc (kojeg još pijem) i Metopran (njega više ne pijem). Sve je bilo super do prije 2 dana kad sam ujutro opet osjetio mučninu nakon doručka, čaja i jedne cigarete. Prestao sam piti tursku kavu iz gore navedenog razloga. Pijem samo popodne onu iz filtera, a u kafiću samo Nescaffe. Također znam da pušenje pospješuje gastritis, ja popušim kutiju dnevno, nekad i malo više. Sad kad sam došao u Njemačku vidim da tu jako malo ljudi puši, eventualno se može vidjeti netko na ulici, stanici busa ili S-Bahna, iako je na tim mjestima zabranjeno pušenje. Ozbiljno razmišljam da prestanem, ponajprije zbog zdravlja a onda i financijski. Mislim se da li da kupim one Nicorette flastere ili žvakaće (koje sam davno probao i ništa mi nisu pomogle). Neki ljudi kažu da su im flasteri pomogli, neki da uopće ne pomažu. Ima li netko iskustva sa svim ovim gore navedenim? Stvarno ne bih volio nastaviti pušiti, pušim već 6 godina i dosta mi je. Ali bojim se prestati na "cold turkey" način... Kažu da je to najgore. ![]()