Gastronomija

Fantom
Fantom
u Gastronomija

Genetički modificirana hrana - zašto da, zašto ne?

Pošto upravo pišem o toj temi za faks, sjetih se da bih mogla istražiti odnosno pitati vas haerovce što znate i mislite o tome. Zanimaju me vaša iskustva i argumenti, te također, ako znate za studije ili istraživanja koja nisu pokrivena "google scholarom" a mislite da su vrijedna spomena, bit ću zahvalna ako ih ovdje izlistate.

Znamo li što jedemo, koliko smo zaista zaštićeni od genetski modificirane hrane, zašto je ona loša za naše tijelo i za okoliš, ako nije, zašto je dobra, je li to zapravo samo industrija koja istovremeno depopularizira Zemlju i stvara profit, ili je takvo gledište preekstremno? Ako možemo pojesti BigMac iz McDonaldsa ili cheeseburger kod tete na Savi, zašto se tako plašimo GMO hrane - ili nas drugi plaše? Zanima li nas to uopće? A ako ne, zašto na sam spomen GMO-a imamo nekakav čudan osjećaj u želucu, kao kad nismo sigurni ni želimo li znati nešto više o tome? Itd. itd. itd.

Dakle, iskustva, saznanja, mišljenja...

Hvala svakome tko izdvoji malo vremena za komentar o ovoj temi i pomogne ovom mom malom istraživanju. Ljubi vas Selena :kiss:

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.