Anksioznost
Prije mjesec dana mi je dijagnosticirana Helicobacter pylori u želucu koja mi je uzrokovala gastritis, a time i anksioznost koja mi se dotada mjesecima nije pojavljivala. Odjednom sam bio svaki dan tjeskoban, imao sam neugodan osjećaj u prsima i feeling kao da će mi se nešto loše dogoditi. Uzimao sam antibiotike i sve, i evo anksioznost je nestala prije 3 dana. Bilo je to jedno užasno razdoblje u ovih mjesec dana, nikakvi anksiolitici mi nisu pomagali, štoviše, od njih bi mi bilo još gore. Nijedan doktor mi nije mogao pomoći. Najbolje me smirio čaj od kamilice i vježbanje doma, razgibavanje, trbušnjaci 'n' stuff. Već 3 dana sam oslobođen tog odvratnog osjećaja no bojim se da će se opet vratiti, jer sam ja po prirodi anksiozna osoba.
Kako se vi borite protiv anksioznosti kad vas uhvati? Što vas najbolje "smiri"? Da li radije uzmete "magičnu pilulu" za smirenje ili imate neki drugi obrambeni mehanizam? Koji su vaši najčešći simptomi po kojima znate da ste tjeskobni?
Gdje god sam čitao po netu svi pišu da su vježbe disanja najbolje za opuštanje, a ja njih recimo izbjegavam jer dobijem paradoksalni efekat, naime tjeskoba mi se poveća od tih vježbi.
Pa eto, neka topic bude o generaliziranoj anksioznosti o sistemima obrane. ![]()