Browser igre (OGame, Travian, Ikariam, BiteFight...)
Iako možda više i nisu toliko popularne, vjerujem da ima još onih koji vole ovakav tip igara, igra ih ili su ih možda nekoć igrali.
Moram priznati da mi je kao mlađem noliferu bez prijatelja osim napucavanje lopte ovo bio jedan od omiljenih načina zabave, posebno strateške igre.
Najviše vremena sam proveo igrajući Ikariam.
Igra je tematski, vremenski i prostorno smještena u svijet antike. Ikariam svijet je podijeljen na 17 podsvjetova (servera) koji su nazvani prema slovima grčkog alfabeta.
Travian
Travian je web bazirana strateška igra. Najviše podsjeća na Civilizaciju, no radi specifičnog medija (web) ne radi se ni o klasičnoj real-time strategiji, niti turn-based strategiji.
Travian, za razliku od većine drugih igara koje se igraju u web preglednicima, ima svoj kraj, svaki server završava gradnjom svjetskog čuda do stote razine (rabe se anglizmi WW - world wonder za svjetsko čudo i level za razinu).
Hattrick se tematski poprilično razlikuje od gornje dvije, ali također zanimljiva igra.
Hattrick je izravna nogometna menadžerska računalna igra pokrenuta u Švedskoj, a trenutačno obuhvaća 112 nacionalnih liga i više od 900 000 menadžera i njihovih klubova iz cijelog svijeta. Ona kombinira upravljanje klubom sa zabavom, zahvaljujući zajednici igrača iz cijelog svijeta stvorenoj oko igre.
I moj favorit OGame
OGame je strateška internetska igra smještena u svemiru, cilj igre su intergalaktička osvajanja. Tisuće igrača preko cijelog svijeta se natječe u isto vrijeme.
Slobodno navedite one koje ste vi igrali ili igrate, podijelite nickove, servere koje igrate...