Duhovnost

Fantom
u Duhovnost

New Age

Pozdrav!
Zanima me Vaše mišljenje o ovom relativno novom zapadnjačkom duhovnom pokretu koji je,zapravo,zapadna interpretacija istočne duhovnosti,tj.istočna duhovnost prilagođena zapadnom čovjeku.
Smatrate li da ovaj pokret,koji je prepun raznoraznih vjerovanja i praksi,može pojednica ili čak društvo dovesti do neke više razine svijesti ili je su to samo priče za naivne?
Moje mišljenje je da je u jednu ruku pozitivan jer ima u sebi logike koju baš suvremena znanost ne prihvaća već je smatra psudoznanošću i parapsihologijom.
Dobro je što na Krista gleda kao na jednu univerzalnu kozmičku,vrhovnu svijest koja se može očitovati u više osoba na Zemlji kroz više povijesnih razdoblja.
Ne sviđa mi se što smatra da je Bog samo energija,neosoban jer po meni ako je On nas stvorio,a jest,onda i On ima inteligenciju,naravno,puno veću nego mi.
Problem je s tim pokretom što se sve i svašta smatra new ageom pa sigurno da ima i loših,sumnjivih stvari.
Što se tiče Ere Vodenjaka,ne vjerujem pretjerano u to.
Ja sam slobodni new ager,što znači da sve što se u tom pokretu događa ne priznajem.Vjerujem čvrsto u Boga,ali neovisno o religijama,zato sam kao neki new ager.
Volio bih da mi se pridružite u raspravi i iznesete svoje mišljenje.
Unaprijed zahvaljujem na sudjelovanju!
Svako dobro! :D

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.