Zdravlje

Fantom
u Zdravlje

Kvržice kod analnog otvora

Pozdrav..

imam jedno pitanje oko analnog otvora. Naime, na samom rubu analnog otvora (ali sa unutarnje strane) osjetio sam kao neke sitne kvržice, 3-4 komada identičnog oblika, ne znam da li to nazvati kvržicama jer su skroz sitne, osjete se više kao neke žlijezde pod prstima identičnog oblika i kao da su poredane baš uokolo samog otvora. Dakle nije u pitanju samo slijepo crijevo već baš unutarnji rub izlaza van. No to je tako već cca 3-4 godine (a možda i duže no tad sam tek prvi put bio pasivan i prstima sam to primijetio). Na početku samog seksa malo pecka baš na tom dijelu 1-2 min (i mislim da baš one to uzrokuju), kasnije kad se mišići opuste ništa se više ne osjeti, jedino drugi dan prilikom nužde zna peckati baš na tom dijelu i ponekad vrlo malo i prokrvari no to ako stvarno nisam dugo imao seks pa se guza "stisla" i previše nadražila. Ne znam da li je to nešto normalno ili je razlog za paniku? Dakle, ja to osjetim samo kad je pasivni seks u pitanju, na samom početku seksa i drugi dan prilikom nužde, samo tada. Čak i kod tvrđe stolice ja to ne osjetim i nikad ne krvari, što bi reklo da nisu hemeroidi (a i hemeroidi bi se trebali maknuti za 3-4 godine, a ovo je stalno tako i ništa se ne mijenja, ne rastu ni ne smanjuju se) Nikad u životu nisam imao nezaštićeni seks pa mislim da neka bolest tog tipa ne bi bila. U biti da nisam sasvim slučajno naletio na karcinom debelog crijeva ne bi ni reagirao na to, dio koji me tamo "uplašio" jest kruljanje u želucu što doduše često se meni zna dešavati i to stvarno jako krulji, čim se ustanem smiri se. Ali slike koje sam tamo vidio kako izgleda karcinom nimalo ne podsjeća na ovo što ja osjetim pod prstima... a i valjda bi me ubilo već u ove 3-4 godine da je stvarno to u pitanju. Također, imam 27 godina, a piše tamo da to zahvaća uglavnom osobe iznad 50 godina. A možda je to u biti normalno kod analnog otvora i ja se sa glupostima zamaram.. ne znam..

Znam da bi najbolje bilo otići k doktoru no pošto nemam zdravstvenog osiguranja to je malo problem.

Ima netko neki savjet ?

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.