Putovanja

Fantom
u Putovanja

Putovanje po Hrvatskoj. Nekoliko pitanja

(na slike - Italie, cesta SS245bis kraj grada Riva di Garda; prolazio sam tamo tokom mojeg prethodnog putovanja)

Bok svim! Nameravam ove godine putovati po cjeloj Hrvatskoj (i možda po Crne Gore) na motoru. Već imam iskustva u ovom, ali još imam nekoliko pitanja.

1. Kako često su razmeštene benzinske crpke na malim državnim cestama (u daljini od velikih grada)? Da li tamo prihvataju kreditne kartice? kako rade crpke - danonoćno ili ne? Ili noću rade kao samoposluga?
2. Jel ljuta policia na državnim (malim) cestama? Kako strogo kažnjaju zbog prekršaja pravila cestovnog prometa? Osobito zbog prekoračenja brzine (recimo na 5-10 km/sat)? Ne nameravam prekršavati ništa, pitam samo za svaki slučaj. (Na primjer, u Rusije, kde živim, policia kažnjaje samo za prekoračenje od 20-30 km/sat. Ako prekoračim manje, neće mene kažnjati).
3. Je li lako naći prenoćište u seljima i malim naseljima? Da li u Hrvatskoj postojaju male hoteli? Je li moguće prosto uznajmiti sobu u bilo koga od meštanina? I koliko otprilike ovo može koštati (u malim naseljima)?
4. Je li velik kriminalitet u naseljima? Je li isuviše opasno zanoćiti u brdima u šatoru (u daljini od cesta, naselja)?
5. Željim posjetiti brde (poželjno one koje su kraj velikih gradova). Hoću učiniti nočne slike od brda (prizori nočnih gradova). Kakve lijepe brde preporučite?
6. Kako je s parkovanim u Zagrebu i u drugim velikim gradima? Da li policia oštro kažnjaje motociklista koje parkiraju motori svugde?

Napište molim još nešto što je potrebno pamtiti putujući preko HR (možda klopki policie na putima ili rasprostranjene načini prevare turista)

Biću zahvalan na adekvatnim odgovorima (svakako shvaćam, što sada počinje oluja ludačkih šala :P )
P.S. Hrvatski nije moj maternji jezik, tako da ne ljutite molim zbog grešaka u riječima :angel:

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.