Zdravlje

Brownstone
u Zdravlje

Debljina

Od danas, 01. 01. 2013. god. sam na dijeti.
Imam 112 kg (visok sam 1,72 cm).
U zadnjih 11 godina malo po malo su se skupljale kile. Prije toga nisam imao većih problema sa kilažom.
U narednih godinu dana sam odlučio izgubiti 30 - 35 kg. Znam da neće biti lako ali stojim iza toga da sam na dijeti.

Prestao sam u potpunosti piti pivu i coca - colu. Od danas pijem samo mlijeko, čaj, vodu i kavu. Što se tiče hrane, sljedećih godinu dana mi nema pizza, čevapa, hamburgera, kolača, raznih peciva i sl. Jesti ću samo male porcije voća i povrća. Povremeno malo ribe i mesa (napravljeno bez masti, ulja i raznih začina).
Od sutra krećem na trčanje. Za nekoliko mjeseci ću krenuti i u teretanu.

Razlozi ove drastične mjere su:
1) zadnje dvije godine sam počeo imati neke zdrastvene probleme. Kako mi ljudi kažu ako nastavim dosadašnjim naćinom života, postoji vrlo velika mogučnost da dobijem moždani udar ili srčani udar. Postoje tu i mnoge druge komplikacije. Ovo je glavni razlog zašto sam krenuo na dijetu.
2) želim da sredim svoj očajni fizički izgled, želim imati lijepi fizčki izgled.
3) iako mi dosada nije bilo briga što drugi ljudi misle i govore o meni u vezi moje prekomjerne težine, uživanja u hrani i piću i mom izgledu ipak sada su mi sve te priče i dopizdile. Ljudi su mi do sada stalno nešto prigovarali. Iskreno ja sam se umorio od stalnih prigovora i tuđih komentara. Nemam više snage da se stalno nešto branim i opravdavam.
4) ovo mi je najmanje bitan razlog ali ipak i to vjerojatno stoji. Čuo sam po pričama drugih ljudi da debeli ljudi imaju zbog svoje debljine manji pimpek. Ako smršavim možda i moja zvjer dobije koji cm. (za povezanost kilograma i centimetara piše ne znam 100% ali pretpostaviti ću da je tako dok ne saznam drugačije).

Moja dosadašnja debljina nije bila razlog da ne držim do sebe ili da nemam karaktera već razlog toga jest da sam ja volio uživati u hrani i piću te da sam si ja to mogao i financijski priuštiti da toliko puno jedem i da radim ono što me ćini sretnim. U budućnosti ću kontrolirati tu svoju strast i uživanje jer s druge strane, nesretnim su me počele činiti posljedice tog mog ponašanja.
Kada se dovedem u red, početi ću povremeno i u malim količinama ponovo uživati u onome što volim pojesti i popiti. Ali nikada više u onoj mjeri kao do sada.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.