Zašto je ljudima iskrenost nešto "wow"?
Dogodilo mi se ovdje da sam otvorila profil.
Napisala o sebi onako kako stvari stoje obzirom da sam došla tu u potrazi za ozbiljnom vezom.
Dobivala sam razne poruke...
"Svaka čast na iskrenosti!"
Onako... ok... hvala... ali ne shvaćam na čemu "svaka čast" ... pa nisam unificirala elektromagnetizam i gravitaciju.
Ako sam došla u potrazi za nekim za ozbiljnu vezu... ako sam još i platila članstvo... znači da sam ozbiljna.
Zašto ne bih bila iskrena u startu?
Što imam od toga da se lažno predstavljam?
Kako ću onda dobiti ono po što sam došla?...
Ako lažem... privući ću ljude koji me ne interesiraju uopće, a kamoli za ozbiljnu vezu. U koga će se ta osoba zaljubiti? U fikciju. Sigurno ne u mene.
Ako govorim istinu... odmah u startu ću eliminirati one koji me nisu sposobni prihvatiti... i privući one kojima se sviđam takva kakva jesam. Obična logika.
Dobila sam isto tako poruku:
"Imaš li FB?"
Imam FB koji je javan i svaka osoba koja ima FB može vidjeti sve informacije o meni... moje fotke... moje statuse... itd... na tom FB profilu imam i čitavu svoju obitelj. Znači... ni tamo nemam šta muljariti... jednostavno... kod mene je sve transparentno.
I dam link na svoj FB profil toj osobi i dobijem nazad poruku:
"Gle... zbilja postojiš."
Ok... postojim? Na moju vlastitu žalost... postojim. Ne moraš me podsjećati na to da postojim... iovako mi je muka od toga.
I tako ja ... ko Alisa u Zemlji čudesa... uistinu ne razumijem što se to događa oko mene.
Neke pohvale za iskrenost... wow... zaslužujem Nobelovu nagradu.
I neke bolne informacije tj podsjetnike da zbilja "postojim". Bravo. Otkrila si toplu vodu.
Šta se događa? Ne kužim ništa?