Lifestyle

Eya
u Lifestyle

Kako štedite vrijeme?

Imali smo više puta temu financijske štednje, no nisam našla da smo pričali o štednji vremena.

Kako je vrijeme ipak najvrijednija valuta, zanima me što i kako radite kako biste uštedjeli vrijeme na onim obveznim stvarima koje morate obavljati,, a s ciljem da imate više vremena za sebe i stvari koje volite raditi :)

Kao neka osnova je dosta bitno da navede imate li fiksno radno vrijeme ili ne, radite li iz ureda ili od doma, ako je ured onda možete napisati i koliko vremena vam ode na put sim tam.

Od nedavno sam ponovno u sistemu 8-satnog radnog vremena, relativno fleksibilnog, ali ne previše.

Način rada je hibridan, 1-2 dana tjedno od doma, ostalo ured. Uz to radim i sa strane, pa mi tako na posao ode 50-60 sati tjedno, bez uračunatog puta do ureda i nazad.

- Do ureda mi treba 20-25min u jednom smjeru
- Živim solo s psom i trudim se biti s njom vani barem sat i pol-2 dnevno te je ne ostavljati samu duže nego što je nužno

Nakon 3 i pol mjeseca i dalje se dosta borim s time kako sve uklopiti, za sad sam posložila neke bazične stvari:

- Bitnu komunikaciju, nevezanu za osnovni posao, kao i plaćanje računa i slične pizdarije obavljam uglavnom na putu do i od ureda ili u pauzama na poslu

- tokom tjedna stvljam na popis sve što zapazim da će mi trebati od hrane i kućnih potrepština u idućem tjednu. Vikendom u shopping s popisom i cilj je da trgovinu ne vidim do idućeg vikenda
.
- Isti taj shopping vikendom pokušavam uklopiti po putu kad idem negdje drugdje. Tj nekako mi je generalno pravilo postalo da u jednom izlasku iz kuće obavim što više stvari koje moram

- Vikendi su također rezervirani i za food prep te veća čišćenja i pranja robe. Tu pokušavam posložiti da se što više stvari odvija istovremeno.

- Kod food prepa je cilj skuhati dva jela koja se mogu zamrznuti, svako po 4-5 porcija te isjeckati svo povrce koje ce mi zatrebati tokom tjedna (90% dorucaka mi je kajgana, tak da se sjecaknje odnosi ugl na povrce za to)

- Dodatan benefit food prepa mi je sto najon cijelog tog kaosa pocistim kuhinju i ostak tjedna jedva da je koristim

- Kad radim iz ureda trudim se maksimalno stisnuti i obaviti sto vise toga, kako bi na dane kad sam od doma bila što slobodnija (naravno, ovo ovisi o workloadu i ne funkcionira uvijek)

- sto se robe tice, imam nekih 10-12 outfita za posao koje rotiram, kako se vikendom sve pere ne moram kroz tjedan razmisljati sto cu obuci, samo vecer prije iz ormara izvadim sto cu nosit sutra i to je to

- ako kroz tjedan ipak moram kupiti jos nest, otic u postu i slicno, gledam da to uklopim u setnje s kirom

Kao sto sam napisala, ovo je vrlo bazicno, nista revolucionarno, zato me i zanima sto i kako vi radite, pa mozda pokupimo dobre ideje jedni od drugih :)

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.