Muzika

Fantom
u Muzika

Streaming platforme

Korisnici Spotifya su sigurno primijetili da je nedavno došlo do poskupljenja pretplate. Dakle, potrebne su alternative i opcije. Spotify je nedvojbeno bio najpopularnija platforma na našim prostorima, upravo zbog niske cijene, ali nažalost sa novom cijenom od 6,50 EUR sad je prešišao i Apple Music.

Prije nego sam koristio Spotify koristio sam Deezer, dok nije otišao na 7 EUR mjesečno. TIDAL je nedvojbeno najjeftiniji sa samo 4,99 EUR mjesečno i još pruža master i lossless verzije pjesama (ako je to nekome bitno). Prestao sam ga koristiti kad su uklonili crossfade opciju. Najčudnija odluka ikada, ukloniti značajku koja ni na koji način nije mogla utjecati na iskustvo, obzirom na to da se može uključiti i isključiti po potrebi. YouTube Music u životu nisam otvorio.

Želim čuti vaša iskustva, preporuke i mišljenja o alternativnim glazbenim platformama koje ste isprobali ili čuli da su dobre. Također, želim čuti vaša mišljenja o tome što očekujete od glazbene streaming usluge i koje su vam najvažnije značajke.

I za sve ljude koji su na Androidu/jailbreakanom iPhonu i ne plaćaju, ne morate se truditi evo napisat ću post u vaše ime:

"hahaha, ja imam android/jailbreakan iPhone, zamisli plaćati glazbu u 2023"

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.