Svakodnevne misli

Diskriminacija žena

Žene su kroz povijest bile smatrane manje vrijednima, nižim bićima, slabijim spolom, vješticama... Nije im se priznavalo pravo glasa, nije im se dalo pravo mišljenja. A apsurdno, smjele su biti kraljice. Neki od nas starih (:starac:) se još sjećamo scene iz Prosjaka i sinova kad Matan svojoj Nuši govori "Tri koraka isprid mene, silo nečista" ili kad na njeno pitanje "Šta sam ti ja jadna skriv'la da me zoveš silom nečistom", a on kaže "Ne triba tebi skriv't; takva se rod'la: žensko si".

I u modernom svijetu žene doživljavaju diskriminaciju na mnogo razina. Nemoguće ih je sve nabrojati, ali hajdemo pokušati:

1. Muške bradavice se smiju vidjeti na fotkama (pravila Mete), dok se ženske ne smiju. Free titties! :tits::sise:
2. U prosjeku imaju niže plaće i mirovine
3. Manje je žena na rukovodećim položajima
4. ...

Postoje i primjeri pozitivne diskriminacije. Na primjer, kvota žena (u parlamentu, i slično).

A istina je da su u nekim stvarima one jači spol. Ja nikad ne bih izdržao porod, na primjer. :lol:

I tako, dan po dan, došao nam 25. studenog: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. A doživljavaju ga svakodnevno. Ako ne fizički, što je posebna tema, onda psihičko...maltretiranje, tretiranjem kao da su niža vrsta, i slično.

Drage moje, mislim da zaslužujete da većina vas zaslužuje da vam se ustanemo i poklonimo. :leviathan: Vi ste naše žene, majke, kraljice! :queen:

Smatrate li da su žene na haer.app diskriminirane? Pojasnite/potkrijepite. Koju diskriminaciju, odnosno nasilje, vidite nad ženama svakodnevno? Nastavite gornji niz...

I ono što je najbitnije - što vi, o naše ne-žene, radite da tu diskriminaciju smanjite?

Žene, ne dajte se!

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.