Depresija
Pozdrav,
Vec neko vrijeme se borim s depresijom i anksioznoscu, ide evo vec peta godina. Bila sam dobro, donekle, no ubrzo sam postala gotovo stalni gost psihijatrijskih bolnica. Izgubila sam prijatelje i obitelj, zbog cega mi se stanje pogorsalo. Imala sam 11 pokusaja suicida, glavni razlog su moj osjecaj krivice i griznja savjesti te samoca.
Proslo je 5 tjedana od moje zadnje hospitalizacije medutim, posrcem. Muce me nesanica, suicidalne misli i plakanje. Ima i epizoda vristanja u agoniji. Sve mi je teze i teze. Borim se ali polako odustajem, jer ne vidim smisao pokusavanja kad se uvijek vratim na pocetak price.
Bojim se ikoga pustiti u svoj zivot jer me strah da cu ih povrijediti i da ce otici. Bojim se da cu umrijeti sama i da nikoga nece biti briga umrla ja danas ili sutra. Ne znam kako da se maknem od takvih misli, htjela bih se istrenirati u fejkanju odgovora na “kako si?” pitanje, jer mi je kontrola za tjedan dana i znam da cu se raspast na takvo pitanje. Ne zelim da me psihijatrica strpa opet na odjel pa ako ima netko nekakav savjet bila bih vam zahvalna