Pula: U pol' 9 kod Sabe & Ti, ja i moja mama | Proces 2022
Dvorište Rojca

Proces vas poziva da Mjesec ponosa obilježite u našem društvu, plešući na super glazbu naših prijateljica iz bendova "U pol'9 kod Sabe" i "Ti, ja i moja mama"!
Koncert će se održati u srijedu 15. lipnja (ne brinite, 16. je praznik pa se stignete dobro zabaviti i još bolje odmoriti), u unutrašnjem dvorištu Rojca s početkom u 21 sat.
? ???' ? ??? ????
U pol' 9 kod Sabe je hrvatski indie bend osnovan 2009. godine u Zagrebu. Osim što su jedan od rijetkih indie bendova u Hrvatskoj, U pol' 9 kod Sabe je bend koji je izrazito popularan i važan za LGBT pokret u Hrvatskoj. Pjesme benda uglavnom tematiziraju različita životna i egzistencijalna pitanja, a posebno se ističu kao bend koji najeksplicitnije tematizira LGBT problematiku na hrvatskoj muzičkoj sceni, primjer toga je singl "Tvoji starci me vole" (2019.), koji govori o lezbijskom paru koji dolazi na ručak kod obitelji jedne od djevojaka. Ove teme posljedica su činjenice da su sve članice benda pripadnice LGBT populacije i aktivistice za prava LGBT osoba.
??, ?? ? ???? ????
Indie-pop bend nastao na temeljima benda U pol’ 9 kod Sabe. U osnovi, to je pop u kojem dominiraju nešto tamniji tonovi koji povremeno znaju biti ukrašeni predivnim gitarskim dionicama koje odskaču od te atmosfere, poput pjesme “Moram da se skuliram” koja je ’80-e spojila s modernim indiejem. Prvi album izdale su 2018. godine kod Croatia Recordsa.
fb event: fb.me/e/3gUvhxoK1
Proces je posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta.
fb Proces: www.facebook.com/proces.queer
ig Proces: www.instagram.com/proces.queer/