Ljubav i seks

Fantom
u Ljubav i seks

Imam teoriju: Vuteksove tenisice

Imam teoriju!

Nema većega smora od osnovne škole. Zaista. Gradivo - smaračina od Marka Kraljevića na ovamo. Nastavnici - "Good day, my name is Hope (čitaj Nada). Tri sam godine kao prognanik živjela in Londonu. Open your bookz na strani 394." Razred - sve krpelj do krpelja, osim mene, naravno.

Ja sam bio zvijezda i jadva sam čekao da porastem. A dok sam tako čekao, vidim ti ja u vuteksovom izlogu, jedne tenisice, pa se shodno tome doteturam do majke i kažem: "Mama, mama, ja bih one tenisice. Koštaju toliko i toliko." Kaže ona: "Ne može. Prošli mjesec smo kupili jedne, a i ove od prošle godine ti još valjaju." Tako ti je to kod nas ukući bilo: što pažljiviji, to last season. I dobro, pomirim ti se ja s tim, a gdje sam se i usudio nešto odvrati! Još bi me tamo na licu mjesta i prebila. Ništa nesvakidašnje; physical touch was her love language, koji sam razmijevao bolje od onoga što mi je zabranjivala i nabrajala.

Stanem razmišljati kako bih se ipak dočepao tih tenisica. I dok sam tako razmišljao, pročuje se glas po školi da se sl. petka priprema put za Beograd. Obznani mi se. Okay, slagat ću ja mami da idem u Beograd na sajam knjiga, ona će mi dati pare, a ja ću za dva, tri tjedna, od istih kupiti tene i kraj. Može. Samo, frka mi brale. Ne volim materi lagati kad je takva strašna. No, tene su tene.

Dobijem ti ja novce. Spakujem se i još poranim u školu, a ona sve gleda na me ponosna, jer će joj sin vidjeti svijeta... Šalim se, spavala je kao zaklana, ali je s takvim zadovoljstvom hrkala, da sam ja to shvatio kao odobravanja. Pojavim se u školi, odslužim nastavu za taj dan, te na povratku doma posjedim u parku do devet navečer - jer. kao, gužva je na granici. Dolazim ispred kuće. Vidim, gori svijeća, budna je. Ulazim.

I sad zamisli scenu: U nas je u dnevnom boravku u sredini stol, s jedne strane naslonjač, a sa druge trosjet. Mama leži u trosjedu. Ulazim ja, sav zadihan. Ona gleda tv. Padam u naslonjač, kao umoran.

"Ufff, evo me!" Govorim.
"I kako je bilo?" Progovara odsutno šaltajući programe daljinskim upravljačem. "Gdje ste bili, što ste radili?"
"Ma jaaaj, bilo je okay. Prvo smo bili u Muzeju Hleba, pa u Hramu Svetog Save - tamo je bilo malo dosadno -, pa smo otišli na sajam knjiga. E to je bila o-dli-čno!" Tu se ja raspomamim shvativši da mi je povjerovala, pa stanem nabrajati: "Da, ima puno knjiga, ali sve su skupe, pa nisam ni jednu kupio, a vidio sam i Isidoru Bjelicu, naš kakva je mala i nosata ha-ha-ha!"
"Jeste šta jeli?" Pita svejdnako odsutno.
"Jesmo, šnicle i pomfrit." Tu se vratim na tamu. "A onda smo posjetili Muzej Nikole Tesle." Upljujem ti se ja objašnjavajući o struji i onim krugovima. Sav se zajapurio koliko sam se uživio u priču, "Još nam se Anđela izgubila na Knez Mihajlovoj! Haos, bre!" Na što će ona meni, mirno, odmjereno, kao da zijeva: "Mhmm, mhmm, dobro, dobro, a kako si išao bez putovnice?"

Znate li onaj osjećaj kad vam se spusti klapna, svijet se smanji, a jedino što se čuje jeste ono duboko, razočarano: "MRŠ u sobu."? E to.

Za kaznu, koja je trajala do Dana žena, mi je bilo dozvoljeno u sobu, wc, školu i kuhinju i to za vrijeme obroka.
Što se tiče novih tenisica, iako mi novac nije tražila natrag, nisam ih kupio, jer mi je bila frka, ali sam se taj mjesec propušio.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.