Svakodnevne misli

Zašto hrv. LGBTIQ pokret nema str8 saveznike ilitiga Albina: gay it up on Eurovision, keep your mouth shut after Pride

Dragi moji svi, nakon svih ovih recentnih događanja jako sam revoltiran kao i svi mi regresijom naših prava kojoj svjedočimo.

I znam da već postoji tema di se općenito govori o napadima, ali nešto smatram emblematičnim - nitko ne govori o tome koliko je malo celebrityja bilo došlo na Pride ili nakon napada oštro osudilo iste. Jedna od umjetnica koja se nalazi na toj listi inertnih ljudi je definitivno i Albina, koju smo još donedavno dizali u nebesa i šalili se kroz memeove da je "gejevima dala sve što su htjeli" u svojem Eurovizijskom nastupu i spotu (to je čak više radila strana voting gay publika nego domaća). Gdje je ona trenutno? Na reventnim instagram i tiktok objavama vidimo samo totalno nepovezane random slike, a niti trunke nadovezivanja na događaje.

Je li ona ikada uopće bila pro-LGBT, mimo odabira koreografije i nastupa? Jesmo li previše učitavali u njezinu eurovizijsku putanju? Je li stvar u tome da ona nije ni krenula s izričitim planom da se predstavi kao pro-LGBT ali je kasnije rado jahala na valu LGBT podrške koja se slijevala iz Europe? Nije li po tome svejedno dužna odužiti se sada LGBT zajednici? Ili je ipak njezina pozadina vezana uz Crkvu priječi u tome? Ili briga za karijeru? Ili je jednostavno nezainteresirana i nimalo ne razmišlja/promišlja o ovome? Mislim, nije mogla ne znati da je bila predstavnica na najjgej glazbenom natjecanju ikad? Rado se odazivala na intervjue s najtwinkastijim voditeljima i s njima se srdačno klafrala, nije mogla ne znati i ne vidjeti oko sebe LGBTIQ fanove i organizatore/izvjestitelje.

I sad, možete odgovoriti, što si se dopovezao Albine, šta ti je baš ta žena krivog učinila? Nije mi ništa učinila. nego mi je ne učinila. U tome je problem. I nije jedina za koju bih to mogao reći, ali namjerno sam izvukao baš nju ko primjer da šokiram i privučem pažnju.

Nije li vrijeme da budemo malo refleksivniji i da uzmemo zdravo za gotovo da onaj ko dobiva našu podršku mora istu takvu podršku pružiti i nama bez da ga išta pitamo? Jer nije nimalo lijepo temeljiti dio svog uspjeha na djelovanju LGBT zajednice, a kasnije biti inertan i pokazati kako si samo cherry-pickao iz nje ono što je tebi koristilo, basically progutao sve slatke dijelove i ispljunuo kao košticu sve što je kontroverzno i društveno nepoćudno.

Toliko od mene. Discuss.

P.S. Nisam posve novi korisnik, račun mi je tu ugašen zbog neaktivnosti pred neko vrijeme, te sam umjesto uzimanja starog imena Arcoiris404 uzeo novo ime Lluvia404. Jer tako se trenutno osjećam, ne kao duga, nego kao kišna godina... A vjerujem da se i vi tako osjećate, i želim s vama razgovarati i o neizravnim aspektima ove priče, da prestanemo uzimati zdravo za gotovu inerciju tobožnjih pro-LGBT celebrityja.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.