Lifestyle

Fantom
u Lifestyle

Minimalizam

Minimalizam - način života koji postaje popularan zadnjih godina, a podrazumjeva život s manje stvari, a više slobode. Život samo s onime što nam stvarno treba ili nas čini sretnima.
Decluttering kao bitan dio podrazumjeva da uklonimo sve što ne koristimo, što samo kupi prašinu ili što nam se posebno ne sviđa. Uglavnom se odnosi na količinu odjeće, namještaja, i ostalih stvari koje se povlače okolo. Jedan od trikova koji pomaže je pitati se da li bi opet kupili nešto da se vratimo kroz vrijeme, ili da to opet kupimo ako ga izgubimo.

Ljudi koji se drže za minimaliste žive sa minimalnom količinom stvari, neki sa samo 10, 20, ili 30 odjevnih predmeta, a nekima ukupan broj materijalnih stvari ne prelazi broj 100, ili manje.
Ne postoje pravila, cilj je biti više mindful oko stvari kojima se odlučimo okružiti.

Neke od beneficija su naravno ušteda novca, manje čišćenja i kraće vrijeme istog, manje nereda, više prostora, manje stresa oko spremanja, pakiranja, odabira što obući, manje kopanja po stvarima za naći nešto, manje održavanja i popravljanja stvari. I za mnoge, osjećaj mira, skidanja tereta i obveza s leđa. Što manje stvari posjedujemo, manje stvari posjeduje nas.

Meni se osobno sviđa jer mrzim trebati nešto, ovisiti o nečemu. Imam neki mir u sebi kad pogledam okolo i shvatim da me ne kontrolira previše stvari. A da ne govorim o čišćenju.

Ima li među vama minimalista? Kako gledate na sve to?

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.