Događanja

Fantom
u Događanja

ISTRAŽIVANJE PERSONE / MASKE za LGBTTIQ osobe

12.03.2021.
  Zagreb

Ukoliko ima zainteresiranih, čujem da još ima mjesta... Radionica je besplatna i odvija se ovu subotu i u subotu 27.03.2021. od 10 do 12 sati.

Sve informacije:

fb.me/e/2hZyo2Mxo

------------

Besplatna online radionica za lgbttiq osobe.
Subota 13. i subota 27. ožujka 2021. od 10 do 12 sati.

?
U želji da nas drugi prihvate, da nas ne povrijede, da misle dobro o nama i daju nam ono što nam treba, svi mi nosimo maske.
No ne one maske koje nosimo radi pandemije, već socijalne maske koje stavljamo kad god ulazimo u kontakt s drugim ljudskim bićima.
Maska pretjerane ljubaznosti. 'Ja sam dobro' maska. Maska dobre curice i poslušnog dječaka. Maska vječne šefice. Maska žrtve. Cinična maska. 'Sve mogu sam' maska.
A tu su i: straight maska, maska onog rodnog identiteta kojeg ne osjećamo kao svoj...
A što je ispod maske? Što je ZAISTA tu?
Što će se desiti ako si dopustimo da smo VIŠE od naše maske... i ako nađemo sigurne načine da se i takvi, autentični, pokažemo?

?
Persona, iliti naša društvena maska, poput kože ili odjeće ima ulogu da našu unutrašnjost štiti od vanjskih utjecaja i povreda. Ona je tu da spriječi svačije zavirivanje u našu psihičku intimu. I korisna je!
Međutim, ako ju nikada ne skidamo, ne prozračimo, ako se ona ne mijenja s nama, već nas stišće natrag u svoje stare okvire, ne dozvoljavajući nam gušt ni autentičnost - tada je vrijeme da ju pažljivije promotrimo i prilagodimo svojim stvarnim potrebama.
Na ovoj radionici kroz dva dvosatna susreta ćemo kroz
kreativni pokret
igru
likovno oblikovanje
pisanu riječ
ući u dijalog sa svojom maskom - dijelom sebe kojeg svakodnevno pokazujemo drugima.
Potom, igrom s različitim varijantama persona, sudionici_ce grupe će uvidjeti koji dijelovi maske su im i dalje korisni, a koje su spremni otpustiti.
Na ovaj način stvorit ćemo više prostora za:
samoprihvaćanje
autentičnost
istinski međuljudski kontakt i
užitak

?
Za sudjelovanje u grupi nije potrebno znanje niti jednog tipa umjetničkog izražavanja, kao niti posebna tjelesna sprema.

?
Radionicu vodi Maša Žarnić, praktičarka i učiteljica ekspresivne art terapije u Zagrebu i Beogradu, te praktičarka tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije s interesom za jungijansku psihologiju i grupni terapijski rad.
Maša u svojoj praksi kroz individualni i grupni terapijski rad predano otvara prostore za povezivanje tjelesne i umjetničke ekspresije, u svrhu oslobađanja autentičnih impulsa, dolaska do inovativnih uvida te praktične primjene spoznatoga u svakodnevici.

?
Radionica se sastoji od dva međusobno povezana susreta koji čine jednu cjelinu, stoga molimo da se prijavljujete samo ako možete sudjelovati u oba termina:
subota 13. ožujka i subota 27. ožujka, od 10 do 12 sati.
Broj mjesta ograničen je na 10 osoba lgbttiq orijentacije/identiteta.
Sudjelovanje na radionici je besplatno.

? ✔ Dodatne informacije i prijave na mail: masha.zarnic@gmail.com

Dobrodošli_e!