Network adapter problem (?) - vaše mišljenje
dragi tehnoklikeri (?),
molim o vaše mišljenje o sljedećem problemu:
wifi network adapter (u laptopu) mi se čudno ponaša (moja pretpostavka).
dok googlam, gledam yt i radim bilokakve basic stvari na internetu, sve radi.
pokrenem online igricu dok laptop radi na bateriji (ne puni se), u to vrijeme je sve limitirano na 30fps - sve radi.
dok je na punjaču, obično ostavljam max mogući fps. igrica može biti bilo koja (dota2, lol, valorant, dbd...) nakon otvaranja igrice, eventualnog pokretanja igrice, veza s internetom crkne.
odem u network & internet settings, napravim diagnozu, nekad se popravi veza (doduše samo kratkodobno) a nekad troubleshooting ponuđuje reset i reboot. prije dijagnoze, error koji dobijem kod pokušaja spajanja na wifi je "unable to access this network"
probala sam limitirati fps na 60 u nekim igricama, nije pomoglo. ponavljam, to je dok je na punjaču.
kolko vidim, u Properties > Events piše
Device PCI\VEN_10EC&DEV_C822&SUBSYS_37501A3B&REV_00\00E04CFFFEC8220100 had a problem starting.
to se onda ponavlja s "not migrated", "deleted"...
adapter je
Realtek 8822CE wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
što sam sve pokušala:
reinstalirala sam drivere, ograničila fps (kako je spomenuto), updateala sam windowse i drivere, za svaki slučaj napravila scan (antivirus bitdefender), provjerila sam dal mi je uključen internet protokol IPv6 (i IPv4), isključila sam opciju "allow this computer to turn off this device to save power".
što još planiram:
čisto da isključim mogućnost da je problem s našim internetom doma, ići ću kod frenda i probati igrati kod njega sa svojim pc na njegovom wifi. iako, cura koristi svoj laptop i može igrati normalno. tak da je možda ovo uzalud.
znate li do čega bi to moglo biti? komp nije doživio nikakav pad ili neki udarac i sl. tekućina blizu njega nije uopće bila. imam ga pod garancijom, tak da ako nemam neko normalno riješenje, odvest ću ga da na servisu pogledaju. ali čisto ako ima netko neku ideju?