Matcha
"Matcha je povezana s dugovječnosti, pomaže u prevenciji raka i drugih bolesti, dobra je za detoksikaciju, i poboljšava raspoloženje. Pokazalo se da ima pozitivan utjecaj na reguliranje šećera u krvi, kontrolu kolesterola i zdravlju srca. Ovi utjecaji dolaze iz velike količine antioksidansa, amino kiselina i vitamina A,C i E. Matcha je superiornija od kuhanog zelenog čaja zato što neki nutrijenti ostaju u lišću, koje se inače otklanja iz čaja nakon što ga ocijedite.
Za razliku od drugih zelenih čajeva, grmovi matche se 20 dana prije žetve prekriju kako bi se zaštitili od direktnog sunca. Tako se potiče proizvodnja klorofila koji listovima daje tamniju, življu nijansu zelene, a povećava se i proizvodnja L-teanina, aminokiseline zaslužne za svojstvo čaja da istovremeno smiruje i stimulira."
Prije 10ak dana sam se odlučila ostaviti kave iz više razloga, te sam ju nadomjestila matchom. Zasad imam samo riječi hvale! Sviđa mi se što je stimulans ali ujedno i smiruje. Nema više anksioznosti i ubrzanog tlaka koja dolazi s kavom.
Način na koji ju pripremam je žličica matche, zaslađivač i vruća voda/biljno mlijeko.
Na okus se treba malo naviknuti. ![]()
Konzumira li itko od vas?
Kakva su vam iskustva? Koje benefite (ni) ste primjetili?
Mislite li da se isplati uložiti u matcha prah?
Imate li preporuke za određene brendove?