Posao: organizacija i planiranje
Pozdrav svima,
zanima me na koji način planirate (ako planirate) radni tjedan koji je pred vama? Upravo to radim za sljedeći radni tjedan pa sam to odlučio podijeliti s vama.
Volim takve stvari i koristim nekoliko aplikacija pa sam s vremenom razvio svoju "metodu".
Volim planirati i mislim da se dobro na taj način usmjeravati i fokusirati bez da se bavim s mnogo stvari u isto vrijeme.
Naravno, planovi su jedno, a stvaran situacija nešto drugo, no zbog ovoga imam osjećaj da imam kontrolu, barem malo. ![]()
Za planiranje radnoga tjedna koristim četiri aplikacije: MeisterTaskt: www.meistertask.com, Google Calendar, Todoist: todoist.com i Toggl toggl.com.
1. MeisterTask mi služi kao brainstorming alat. Imam kategorije u koje upisujem sve što se treba odraditi - ne samo sutra ili sljedeći tjedan, nego općenito, jednom u budućnosti. ![]()
2. Google Calendar koristim za evidentiranje sastanaka, seminara (trenutno webinara zbog situacije), događanja i slično.
3. Todoist mi je, kako mu naziv kaže, kao popis zadataka koje je potrebno odraditi. Fokusiram se samo na sljedeći radni tjedan. Tu iz MeisterTask i Google Calendar aplikacija "filtriram" ono što je važno, ono što treba hitno odraditi, odnosno radim plan za radni tjedan koji dolazi. ![]()
4. Toggl koristim kao dnevnik rada - ono što je odrađeno se evidentira za sve one iznad mene. ![]()
Možda zvuči kao mnogo posla, no kad se uhoda, za sve mi treba nekoliko minuta dnevno.
Ustvari, najviše vremena se potroši na ovaj dio planiranja radnog tjedna...
Eto, zanima me koristite li vi nešto za planiranje, odnosno, na koji način planirate ako planirate. ![]()