Zdravlje

Fantom
u Zdravlje

Seboroični dermatitis- moje iskustvo/rutina

Ne znam postoji li ova tema na forumu, ali mi se čini bitna za one koji se bore sa ovim stanjem, a ima ih dosta. Tu ću reći što je meni osobno pomoglo, što ne bih koristio, što sam prije koristio, te preporučio neke od proizvoda koje trenutno koristim.

Ja se borim sa dermatitisom zadnjih 5 godina. U tom periodu sam probao sve od alternativne medicine, homeopatije, prehrane, dermatolog jedan, drugi, treći.. na kraju mi je pomoglo iskustvo drugih ljudi i moja trenutna dermatologica.

U mojem slučaju najgora je T zona lica tako da se baziram na nju

Iz vlastitog iskustva NE bih preporučio nikakve masne meleme, becutan, niveu, nevenovu kremu i sl. To samo nahrani / pogorša upalu kože. Ne preporučam ni neke čudotvorne tonike od susjede koja ima rodicu čija se šogorica bavi time i izliječila je pola sela svojim pripravcima. To su puste priče.

Ono što PREPORUČAM je sljedeće:
Redovito umivanje lica mlakom vodom, svaki dan ili dva dana pranje lica sa medicinskim sapunom ili sapunom za piling.(dm, müller,apoteke)
Pošto je moja koža inače suha nakon pilinga namazem lice sa L'Oreal-ovim hydra genius aloe water da hidratizira kožu (Müller 70ml 60kn). Ako u danu ima potrebe onda područje upale namazem bepandermom koji ublažava crvenilo. U slučaju da upala bukne (zbog stresa, prehrane i sl.) i koža se počne ljuštiti, preporučam Elidel kremu koja je napravljena baš za seb. Derm. ( Savjetujte se sa svojim doktorom/dermatologom), krema na recept košta nekih 100 kuna , ali je jako djelotvorna i smanji upalu u par sati te smiri kožu. Krema se koristi samo u slučajevima kada upala bukne , znači ne svaki dan.

Preporučam da se tu i tamo ode u kozmetički salon na čišćenje lica

Ja ovu rutinu radim već 2-3mjeseca i od tada nisam imao značajnije ekscese na koži, a prije je svaki tjedan bio borba.

ovo možda tebi neće djelovati ili će djelovati ograničeno. Ovo je samo moja preporuka rutine i proizvoda koje koristim, a koje sam otkrio principom pokušaj/pogreška. Ako tebi pomaže neki od proizvoda koje ja ne bih preporučio, slobodno ga koristi, svaka koža je drugačija

Ako netko ima još neki proizvod ili svoju rutinu slobodno neka podijeli sa ostalima ☺️

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.