Kultura

Fantom
u Kultura

Profesionalni ili samoprozvani umjetnici

Koliko ljudi se ozbiljno uhvatilo umjetnosti ovdje?
Samozatajni? (Ma da mi je fora što sam vas par crtača prepoznala sa ig da ste na haeru ;) poz)
Koliko dugo se bavite umjetnosti? Živite li od nje? Školovani? Zvanje?
Komercijalno ili za dušu?
Vežete li svoju umjetnost uz egzistencijalne poruke? Poruke medijima? Politika? Emocije? Volite li modernu umjenost, neoekspresionizam?
-
Ikakva sudjelovanja u izložbama/svoje vlastite izložbe?
Ikakve želje za slavom? Planovi?
Medijska eksponiranost? Podržava li vas koji medij, imate li poznanstva u medjima/muzejima/galerijama? Udruge?
Gdje djelite radove? Ili sebi za dušu?
Imate li svoje fikcionalne likove (Original Characters)(ne treba djeliti pozadinsku priču, znam da to neki ne žele)..
Prodaje i uspjeh prodaje? (Narudžbe (commissions), konvencije (kao što su Pandakon, Sferakon itd..)
Ako imate narudžbe, što, koliko i kako?
Printate li? Gdje, što ,koliko i kako? I prodajete li printove? (3D print nije isključen!)
Uspjeh u oglašavanju? Ili nemate potrebu za nekim uspjehom?
Suradnje, razmjene (art trades), zahtjevi (requests)? Ja, evo... nudim se
-
Što najčešće crtate, koliko ozbiljno shvaćate vježbanje anatomije, sjene, linije itd. Koliko vas često uhvati neka potreba za pauzom, prema crtanju nečeg/materijalu/manjak vremena?
-
S čime radite?
Digitalno? Kakav ekran preporučujete? Olovke, programe? Crtanje ili 3D modeliranje? Alate, kistove? Trikovi sa slojevima (layerima)? I ima li kolega grafičkih dizajnera ovdje?
Tradicionalno? Ulje, akril, ugljen, markeri, tinta, akvarel, pastele... preporuke blokova (sketchbook)?
Druge tehnike kao smola, glina, skulpture od ostalih materijala?
Ručno rađene figurice, nakit, nešto naslikano na robi? (ovo već prelazi u drugu temu ali nije isključeno, na puno konvencija se pojave ovakve stvari)
Reciklirani radovi?
-
Kako i gdje nabavljate materijale, (putujete po njih, kupujete u blizini, naručujete) ili koristite to što imate jer ste frajeri?
-
Što vas motivira?
Kasnije ću se sjetiti ostalih pitanja, ovo je stvarno dosta.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.