Skeptici u pubu: Nepopularna psihologija
Sax, Palmotićeva ulica 22, Zagreb
Društvo za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja zajedno s Nepopularnom psihologijom organizira posebno izdanje već uhodanog programa u Saxu, Skeptici u pubu, 6.3.2020. godine od 18 do 21 h. Povodom drugog rođendanda portala Nepopularna psihologija organizirano je posebno izdanje Skeptika u pubu obilježeno trima aktualnim temama iz psihologije.
U ovom besplatnom programu goste očekuju tri predavanja u trajanju od 20 do 25 minuta nakon čega slijedi rasprava i vrijeme za postavljanje pitanja predavačima. Ono što dodaje posebnu čar skepticima jest to što su u pubu, tako da je uz predavanja šank Saxa osigurao pića po promotivnim cijenama.
Nakon predavanja pozivamo sve zainteresirane na nastavak proslave uz nastup benda Krivi Smjer.
Teme predavanja i izlagači:
1) Mitja Ružojčić - Gore je bolje? Psihološki aspekti novog vala iseljavanja
2) Nikola Erceg - Kako razmišljati bolje i odlučivati racionalnije?
3) Marina Štambuk i Maja Tadić Vujčić - Dugine obitelji: Između mitova i znanosti
U trećem predavanju dviju psihologinja i autorica knjige Ja nisam gej mama, ja sam mama, Maje Tadić Vujčić i Marine Štambuk, predstavit će se rezultati prvih hrvatskih istraživanja o duginim obiteljima te nekih međunarodnih istraživanja o istoj temi. Dugine obitelji odnose se na LGBT (lezbijke, gejeve, biseksualne i trans) roditelje, parove i pojedince/ke koji imaju djecu ili žele postati roditelji i njihove obitelji, a u predavanju će se osvrnuti na rezultate koji pokazuju kako je za dobrobit djece i roditelja važnija kvaliteta obiteljskih odnosa od obiteljske strukture ili seksualne orijentacije roditelja/skrbnika.
Event na Facebooku: www.facebook.com/events/193752901951046/
Nepopularna psihologija: nepopularna.org/
www.facebook.com/nepopularnapsihologija/
Društvo za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja: www.pzkm.org/o-nama/