Tehnoklik

driler
u Tehnoklik

Internetske prevare na grindru

Eto da podjelim što mi se dogodilo, da vi ne nasjednete.
Javi mi se lik na grindru amer, radar pokazuje da je u zagrebu i hoće na dejt. Al eto on se ne nalazi s bilo kime i šalje slike di je pretučen i unakažen od homofoba. I žica da se logiram na stranicu udruge koja će validirati da sam ja u redu osoba. I ono sažalim se ja, odem na tu stranicu. I vidim lijepo profesionalno napravljena, sve lijepo ispunjeno u zaštiti LGBT osoba, slike čudesa, osobno priče. I traži stranica da otvorim profil, i da doniram sitnu donaciju. I čim sam upisao broj kartice i kliknuo kreiraj profil, prebacilo me na nekakv dating site gdje me automatski registriralo na free članstvo. I kliketam ja i otkažem članstvo, i izleti obavjest da je članstvo otkazano. Provjerim odmah svoje internet bankarstvo i vidim da mi skinulo neš novaca, al za 2 min te transakcije nema i novci vraćeni.
I tako prođe dva mjeseca, bio doma kod svojih na godišnjem, nisam se ulogiravao u svoje internet bankarstvo. Pred kraj mjeseca pokušavam se ulogirat preko čitača kartice, kad ono javlja mi grešku da je to nemoguće zbog većeg broja neuspjelih transakcija??? I upućuje me na besplatni PBZ-ov telefon za rješavanje tog problema. Nakon par dana, tj. danas ja dobijem liniju operatera i koji mi napravi restart za proces ulogiravanja. I tako ja se ulogiram danas i vidim da mi je u razdoblju od prethidnih 45 dana skinuto 4 x 13 EUR preko POS dghewa.com i 2 x 50 EUR preko dtrmdtfdlv.com i fndsnsbllv.com. Danas blokirao karticu, i uputio reklamaciju PBZ cardu.
Tako da ljudi ne nasjedajte. Prevaranti na žalost nemaju granica kad pokušavaju iskamčiti novac. A u svoj toj priči me čudi što je banka ispatila sredstva bez pay secure provjere, jer uvjek bi me do sada kod inozemnih transakcija tražilo dodatne provjere.

Nebu išlo!

Za više sadržaja trebaš se prijaviti ili otvoriti korisnički račun.