Internetske prevare na grindru
Eto da podjelim što mi se dogodilo, da vi ne nasjednete.
Javi mi se lik na grindru amer, radar pokazuje da je u zagrebu i hoće na dejt. Al eto on se ne nalazi s bilo kime i šalje slike di je pretučen i unakažen od homofoba. I žica da se logiram na stranicu udruge koja će validirati da sam ja u redu osoba. I ono sažalim se ja, odem na tu stranicu. I vidim lijepo profesionalno napravljena, sve lijepo ispunjeno u zaštiti LGBT osoba, slike čudesa, osobno priče. I traži stranica da otvorim profil, i da doniram sitnu donaciju. I čim sam upisao broj kartice i kliknuo kreiraj profil, prebacilo me na nekakv dating site gdje me automatski registriralo na free članstvo. I kliketam ja i otkažem članstvo, i izleti obavjest da je članstvo otkazano. Provjerim odmah svoje internet bankarstvo i vidim da mi skinulo neš novaca, al za 2 min te transakcije nema i novci vraćeni.
I tako prođe dva mjeseca, bio doma kod svojih na godišnjem, nisam se ulogiravao u svoje internet bankarstvo. Pred kraj mjeseca pokušavam se ulogirat preko čitača kartice, kad ono javlja mi grešku da je to nemoguće zbog većeg broja neuspjelih transakcija??? I upućuje me na besplatni PBZ-ov telefon za rješavanje tog problema. Nakon par dana, tj. danas ja dobijem liniju operatera i koji mi napravi restart za proces ulogiravanja. I tako ja se ulogiram danas i vidim da mi je u razdoblju od prethidnih 45 dana skinuto 4 x 13 EUR preko POS dghewa.com i 2 x 50 EUR preko dtrmdtfdlv.com i fndsnsbllv.com. Danas blokirao karticu, i uputio reklamaciju PBZ cardu.
Tako da ljudi ne nasjedajte. Prevaranti na žalost nemaju granica kad pokušavaju iskamčiti novac. A u svoj toj priči me čudi što je banka ispatila sredstva bez pay secure provjere, jer uvjek bi me do sada kod inozemnih transakcija tražilo dodatne provjere.