007: James Bond
... zasad.....
Topic posvećen MI6 tajnom agentu 007 čiju oznaku trenutačno nosi James Bondu - lik koji je iz književnog serijala prešao na velike ekrane i postigao veliki uspjeh. Broji dosada 24 sa 25 na putu "službena James Bond filma" Eon produkcije sa još 3 filma s navedenim junakom koji ne spadaju u Eon produkciju.
James Bonda (agenta 007) su najpoznatije utjelovili:
Sean COnnery

Roger Moore

Pierce Brosnan

TImothy Dalton

George Lazenby, inače fascinantan jer je bio iz Australije a James Bonda u pravilu mora glumiti Britanac

I konačno trenutačni James Bond ali ne još zadugo 007, Daniel Craig

Kažem ne zadugo jer u 25 "nastavku" ulogu MI6 agenta 007 preuzima glumica Lashana Lynch inače poznata iz Captain Marvel filma

Lik James Bonda poznati je ženskaroš, snalažljivi manipulator ali prije svega predani agent MI6. Osim što na velikom ekranu voli svoj martini: Shaken, not stirred (u knjigama je bio više ljubitelj piva) voli i brze automobile te je bio za volanom klasika, onih iz 50ih ali i nekih modernih. Usput ću spomenuti kultni Aston Marin DB5 iz Goldfingera (ali i kasnijih filmova):
, Lotus Esprit iz The Spy Who Loved Me (koji se u filmu našao izvrsnom Lotusovom gerilskom taktikom)
, BMW Z8 iz The World is Not Enough (koji u vrijeme snimanja filma uopće nije bio u voznom stanju jer nije bio dovršen)
i konačno Aston Martin DB10 iz Spectrea (automobil koji je Aston Martin izradio isključivo za James Bond film a serijsku produkciju nastavio s modelom DB11) 
Ima još puno toga za pisati ali to ostavljam Vama, forumašima!