Pedofilija i ostale parafilije
Nisam naišao na općenitu temu o pedofiliji i parafilijama na forumu, samo na neke članke o tome, pa bih otvorio temu o ovome.
Pedofilija se definira kao spolna nastranost, vrsta seksualne perverzije, sklonost prema djeci istog ili suprotnog spola, oblik spolnog zlostavljanja i nasilja, koje se očituje putem zadovoljavanja pohote i seksualnog nagona odraslih osoba na djeci.
Medicina ovo smatra oboljenjem i svrstava u parafilije
Parafilija ili Patološka seksualna sklonost je naziv koji obuhvaća mentalne poremećaje koji se očituju u ponavljajućim i intenzivnim fantazijama koje uzrokuju seksualno uzbuđenje, nagone ili ponašanja što uzrokuju poteškoće u seksualnom životu i u drugim područjima života pacijenta; mogu uključivati nežive objekte, djecu, odrasle osobe koje nisu suglasne sa takvim pristupom, ili uključuju ozljeđivanje, patnju i ponižavanje samog sebe ili partnera.
U parafilije spadaju također zoofilija(seksualna privlačnost prema životinjama), zoosadizam(seksualno uzbuđenje uzrokovano patnjom i boli životinja), nekrofilija(privlačnost prema mrtvim tijelima) i dr.
Svi smo znali naletjeti na članke poput pedofila u crkvi, pedofila na društvenim mrežama, javnosti, školama itd.
Zanima me kako definirate vi parafilije? Kao bolest ili kao izbor? Smatrate li da ljude koji su skloni pedofiliji i ostalim parafilijama treba kazniti i na koji način?
Važnije od svega : zanima me kako biste vi spriječili seksualne predatore i što mislite kojim postupcima ovaj svijet možemo učiniti pozitivniji i za djecu i ostale sigurniji?
Isto tako, jeste li imali kakav blizak susret s nečim ovakvim ili poznajete nekoga tko je imao iskustvo s osobom ovakve sklonosti? Kako se osobe koje dožive to da budu žrtve ovakvih predatora nose s tim kasnije u životu?
I evo jedan zanimljiv video azijske obitelji gdje je kćer (Jeannie Mai), godinama šutjela o seksualnom zlostavljanju pedofila koji se nalazio u njenoj kući, te također kada je odlučila reći nešto o tome svojoj majci, ona joj nije vjerovala. Something to think about..
Bilo bi mi drago kada biste na ovu temu pristupili na pristojan način, u skladu s pravilima. ![]()