Slušanje savjeta sa interneta i foruma
Pozdrav svima ![]()
Zanima me ova tema i vaše mišljenje o tome.
Znam se naći u situaciji kada mi neki stručnjak, npr. doktor ili prodavač elektrotehnike ili stručnjaci nekih drugih struka savjetuju nešto, a s druge strane nisam sigurna hoće li ti njihovi savjeti zbilja djelovati. Tada, naravno, prvo što krenem je googlati i čitati iskustva drugih ljudi koji su na internetu pisali o sličnim situacijama.
Tada često znam pronaći svašta i svakakve preporuke, ljudi imaju različita iskustva, a često bude i onih negativnih, pa se nekako obeshrabrim u slijeđenju savjeta stručnjaka.
Ipak, na kraju se nadam da obrazovni sustav kroz koji su stručne osobe prošle ima neku težinu, pokušavam se oduprijeti nekim mislima da stručnjaci promiču svoje savjete samo radi nekog profita koji će dobiti od strane drugih tvrtki (npr. od farmaceutske industrije), uzdam se u to da te osobe ipak znaju što rade više od mene, i da će meni prilagoditi svoje savjete, pa ih nastojim poslušati.
Zatim, ako ne prođe onako kako sam očekivala ili ne dobijem ono što sam tražila, pada mi povjerenje u tu struku općenito (iako znam da je moguće da se može raditi i samo o pojedincu koji je pogriješio ili bio umoran ili mu se ne da radit svoj posao, čovjek kao svaki drugi). S druge strane, ako prođe dobro, super za mene.
Uglavnom, zanima me vaše mišljenje o savjetima koje pronađete na internetu. Kako im pristupate? Prihvaćate li ih?
Mislite li da anonimnost osobe koja ih piše omogućava veću vjerodostojnost tih savjeta, ili tu anonimnost osoba koristi da se malo ispuše ako je doživjela negativno iskustvo? Zašto se češće nailazi na neka loša iskustva (bar po onom na što sam ja naišla)?
U konačnici, kako odlučite kome vjerovati (stručnjaku, osobama s interneta, prijateljima...)?